Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties2

Cordaan geschokt door brute overval

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Het bestuur van zorgorganisatie Cordaan is geschokt door de gewapende overval op een huis voor jongvolwassenen in Amsterdam. Bij de overval, maandagochtend in locatie Foyer Bos en Lommer, raakte een bewoner licht gewond.
Cordaan geschokt door brute overval

Eelco Damen, voorzitter van de raad van bestuur van Cordaan: “Wij zijn geschokt door de brute overval. Cliënten en een medewerker zijn bedreigd met een vuurwapen. Eén bewoner is licht gewond geraakt. Veiligheid staat bij ons hoog op de agenda, maar we willen wel een open en toegankelijke instelling blijven. Cordaan is immers diep geworteld in de wijken.”

Hulp

Volgens directeur Manuelle Moens van de Foyer was zowel de politie als de ambulance en de eigen crisisdienst van Cordaan snel ter plekke. “Alle hulpverleners waren kort na de overval aanwezig. Onze cliënten en de medewerkers zijn uitstekend opgevangen.”

Voortvluchtig

De Amsterdamse wethouder zorg Eric van der Burg heeft telefonisch contact opgenomen met Cordaan om zijn betrokkenheid te tonen. Van der Burg heeft zijn afschuw uitgesproken over de overval op “kwetsbare mensen die op zorg zijn aangewezen”. De twee overvallers hebben een zeer klein bedrag buitgemaakt en zijn er te voet vandoor gegaan. Ze zijn nog voortvluchtig. De politie is op zoek naar getuigen. (Zorgvisie-Carina van Aartsen)

Lees ook:

IGZ positief over voortvarend Cordaan

Brand in verzorgingshuis van Cordaan

Cordaan bespaart half miljoen op huisvesting

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.