Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Cordaan nodigt vakbond uit na negatieve pers

In een persbericht nodigt zorgorganisatie Cordaan vakbond Abvakabo uit voor gesprekken over de kwaliteit van zorg. De uitnodiging volgt op een uitzending van lokale zender AT5 waarin anonieme medewerkers van Cordaan hun beklag doen over het niveau van de zorgverlening.
Cordaan nodigt vakbond uit na negatieve pers

Bestuurder Eelco Damen schrijft in reactie op het nieuwsitem: “We weten dat onze ouderenzorg aan verbetering en vernieuwing toe is. Daar werken we hard aan. De in de uitzending genoemde problemen, lossen we het liefst vandaag op. Dit wordt bemoeilijkt doordat de meldingen anoniem zijn gedaan via de Abvakabo.”

Douchen

De medewerkers vertellen op AT5 onder andere dat cliënten niet gedoucht worden of dat bewoners nauwelijks buiten komen. Volgens Damen heeft Cordaan de Abvakabo driemaal uitgenodigd om over deze situatie te spreken. Tot een overleg is het nog niet gekomen. De raad van bestuur is inmiddels zelf een onderzoek gestart naar de meldingen.

IGZ

Damen schrijft: “De werkdruk in de zorg is hoog. Dat ervaar ik in de gesprekken die ik met onze zorgverleners heb. Voor hun inzet en betrokkenheid – in vaak complexe situaties – heb ik enorme waardering”. De bestuurder wijst er verder op dat de komende twee jaar 15 nieuwe kleinschalige woonvoorzieningen worden geopend en dat de IGZ het vertrouwen in Cordaan zou hebben uitgesproken. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Cordaan geschokt door brute overval

IGZ positief over voortvarend Cordaan

Jan Coolen directeur Zorgondersteuning Cordaan

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

4 REACTIES

  1. Weer kletsen de heren grandioos uit hun nek. Voor het niet productief personeel groeien de bomen nog altijd tot in de hemel wat zakkenvullen betreft maar de werkers worden geknipt en geschoren m.a.w. mogen ontslag krijgen, loonsverlagingen accepteren enz. En dan is er ook nog een or die bodyguards(!!!!!) huurt om het personeel ervan te weerhouden om een or vergadering te bezoeken. Zo ver zijn we al in dit van god vergeten land gekomen. Triest dat we door dit soort lieden met deze instelling worden “bestuurd’.

  2. Lees alle reacties
  3. Heeft bestuurder de heerDamen nog nooit gehoord over de dossiers van de bouwfraude en de klokkenluiders.? Hij zou zich eens daarin moeten verdiepen en achter komen wat de klkkenluiders is overkomen.!!! geen wonder dat de meldingen anoniem zijn. De melders kunnen nu straffeloos hun bevindingen uitten, zonder het risico vanuit de bestuurderskant te worden geindoctrineerd.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.