Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Corona: achtergronden en cijfers uit internationale publicaties

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Er wordt veel gepubliceerd over corona, oftewel COVID-19. In dit artikel vindt u nationale en internationale publicaties over het nieuwe virus. Dit artikel wordt regelmatig geüpdate door Zorgvisie. Onze eigen nieuws- en achtergrondartikelen zijn hier te vinden.   
achtergronden en cijfers corona
Beeld: AdobeStock
Samen managen we de coronacrisis! Wij schrijven over de uitdagingen en oplossingen van zorgorganisaties zodat u op de hoogte blijft en ervan kan leren. Onze corona-gerelateerde artikelen zijn daarom de komende periode gratis beschikbaar. Schrijf u in voor de Zorgvisie nieuwsbrief om elke dag de nieuwste artikelen in uw inbox te ontvangen.

Why outbreaks like coronavirus spread exponentially, and how to “flatten the curve”

Achtergrondartikel over Corona, met modellen en simulaties over verspreiding virussen in populaties. Washington post, 14 maart 2020

Q & A The novel coronavirus outbreak causing COVID-19

Overzichtsartikel met uitleg over het virus, de herkomst, de ziektesymptomen en internationale verschillen in het verloop. Vragen en antwoorden, BMC Medicine.

Demographic science aids in understanding the spread and fatalityrates of COVID-19

Artikel over demografische verschillen van onderzoekers aan University of Oxford & Nuffield College, UK.

Uitleg van Alex Friedrich, arts microbioloog UMCG.

Video – Alex Friedrich geeft een update over de laatste stand van zaken. Hoe verschilt het nieuwe coronavirus van de griep? Wat leren we van onderzoeken en cijfers uit China en Italië?

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.