Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘Corona is soms als excuus gebruikt om de Wzd te negeren’

Sterre ten Houte de Lange
Redacteur bij Skipr, Zorgvisie en Qruxx. Speciale aandachtsgebieden: jeugdzorg, ggz, gehandicaptenzorg, ouderenzorg, personeelsbeleid en zorgtechnologie.
De bezoekersstop in zorginstellingen tijdens de eerste golf heeft de rechtspositie van de bewoners ernstig geschaad, zegt gezondheidsjurist Brenda Frederiks. Familieleden en cliëntenvertegenwoordigers konden niet naar binnen en cliënten werden ten onrechte opgesloten.
Brenda Frederiks 660x440
Premium

Voor opsluitingen van mensen met

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


    Al abonnee? Log dan in

    1 REACTIE

    1. Ik herken in tegenstelling tot Verenso de signalen in dit artikel wel degelijk. Sterker nog, dit gebeurt nog steeds! Precies vandaag moest ik met mijn schoonmoeder naar de cardioloog. De afspraak was gemaakt op 30 november. Enkele uren voor de afspraak, toen ik net in het donker en de regen in de auto zat, kreeg ik een telefoontje van de zorginstelling. Dat mijn schoonmoeder na haar bezoek aan het ziekenhuis tien dagen verplicht in quarantaine moet. Dat betekend niet alleen aparte verpleging, en alleen op haar kamer, maar ook tien dagen geen bezoek. En dat terwijl ze haar eigen ingang heeft. We zijn, voor de zoveelste keer, in gesprek over de logica en de proportionaliteit van de genomen maatregelen.

    Geef uw reactie

    Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.