Crisis bij Vanboeijen escaleert

De bestuurlijke crisis bij Zorggroep Vanboeijen heeft dit weekend een hoogtepunt bereikt. Op aandringen van de medezeggenschapsraad stapte vrijdag bijna de hele raad van toezicht op. Alleen voorzitter Janny Vlietstra wil haar functie niet neerleggen, een onacceptabel besluit volgens de medezeggenschapsraad. De centrale verwantenraad blijft Vlietstra juist steunen.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
CrisisVanboeijen400.jpg
Thinkstock

De medezeggenschaapsraad (mr) van Vanboeijen eiste vrijdag in een verklaring het vertrek van de raad van toezicht. Leden Annemarie van Dalen, Corina Koenders-De Rijke, Miriam Traudes en voorzitter Janny Vlietstra is gevraagd om op te stappen. De leden die na 1 februari zijn aangetreden mogen blijven, maar er wordt wel een onderzoek naar hen ingesteld.

Hard oordeel Vanboeijen
Vooral over Vlietstra oordeelt de mr hard. ‘Ze heeft de rol van de medezeggenschapsraad niet op waarde geschat en heeft het advies van de mr niet serieus genomen. Daarbij heeft mevrouw Vlietstra de mr ook meerdere malen fors onder druk gezet’,

0
163

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.