Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CSC en de Zorgboog tekenen contract voor informatie-integratie

Zorgorganisatie de Zorgboog en CSC Healthcare Nederland hebben een contract getekend voor informatie-integratie. Doel voor de Zorgboog is om de informatievoorziening te verbeteren voor de eigen medewerkers en tussen medewerkers en de samenwerkingspartners in de regio.
contract300.jpeg

De Zorgboog is de zesde zorginstelling binnen twee jaar tijd die kiest voor een informatie-integratieoplossing van CSC.

Applicaties
De Zorgboog levert diensten in wonen, welzijn en zorg in Zuidoost-Brabant. Voor de 2200 medewerkers van de Zorgboog betekent dit dat zij met een groot aantal verschillende applicaties te maken hebben. Met de informatie-integratie van CSC komt de informatie uit al deze verschillende applicaties centraal beschikbaar.

Enkele weergave
Het wordt daarmee in de toekomst mogelijk voor de Zorgboog om een portaal en/of app voor de medewerkers te realiseren dat alle nodige informatie in één keer weergeeft. Het eenmalig inloggen en de gebundelde weergave spaart medewerkers tijd en geeft beter inzicht in de beschikbare informatie. Daarmee kunnen zij cliënten beter ondersteunen.

Totaalpakket
De oplossing van CSC bestaat uit een totaalpakket aan advies over en dienstverlening voor de informatie-integratie, inclusief een ESB-oplossing van InterSystems, en voor het stroomlijnen van de informatiestromen.

Ketenpartners
Arnold van Hunnik, CIO/Hoofd ICT & Informatiemanagement bij de Zorgboog: ‘We zien uit naar de samenwerking met CSC. CSC is als ict-integrator met specifieke kennis van de zorg voor ons een goede partner. Samen kunnen we optimale informatievoorziening realiseren, zodat de medewerkers van de Zorgboog onze diverse cliëntengroepen, ketenpartners en mantelzorgers overal van de juiste informatie kunnen voorzien. Uiteindelijk levert dit een bijdrage aan de medewerkerstevredenheid, maar ook aan de beleving van cliënt of verwanten, die een optimale dialoog met de zorgprofessional en eventuele ketenpartners ervaren.’

Informatie-integratie
Marco den Heijer, Healthcare Director Netherlands van CSC: ‘De Zorgboog is de zesde zorginstelling die kiest voor onze informatie-integratie. We zijn verheugd over deze keuze van de Zorgboog. Het bevestigt dat CSC de specifieke kennis in het samenbrengen van informatie voor de zorg doelgericht voor zorginstellingen kan inzetten.’

Dossier EPD/Zis
Het elektronisch patiëntendossier staat vol waardevolle informatie over de patiënt. Zorgverleners zijn hierdoor snel op de hoogte over de status van patiënten. Ook worden er steeds meer intelligente toepassingen bedacht die gebruik maken van deze informatie. Nauwverwant aan het epd is het ZIS ofwel ziekenhuisinformatiesysteem. Het ZIS draait om de organisatorische, financiële of logistieke aspecten van de praktijk, de behandelingen en het beheer van de patiënten(stroom).

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.