Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Curator onderzoekt schimmige transacties Meavita

Redactie Zorgvisie
Curator Frank Somers onderzoekt een aantal transacties tussen de moederonderneming en verschillende dochterondernemingen van Meavita. Er is mogelijk sprake van fraude.

In het faillissementverslag van Stichting Meavita Dienstencentrum staat dat het verstrekken van een lening van 3,5 miljoen euro van Meavita Nederland aan de Stichting Meavitagroep mogelijk niet door de beugel kan. Dit faillissementverslag staat sinds vandaag op de site van advocatenkantoor La Gro. “Met de lening betaalde Stichting Meavitagroep deels 3,8 miljoen euro aan het bedrijf Sensivation B.V.”, zegt curator Frank Somers. “Sensivation is weer een honderd procent dochter van Meavita Nederland.” Somers onderzoekt of de transactie was bedoeld om gelden weg te sluizen uit de failliete boedel van het zorgconcern of om schuldeisers buiten de deur te houden.

Onderzoek naar lening

Uit het verslag blijkt verder dat de rechtbank in Utrecht surseance van betaling heeft verleend aan Meavita Nederland. Meavita-onderdelen Thuiszorg Groningen en Meavitagroep zijn al failliet. Andere dochterondernemingen Sensire en Vitras/CMD zijn afgestoten. Nu blijkt dat sinds zes april ook het moederbedrijf Meavita Nederland de rekeningen niet meer hoeft te betalen.

Charles Laurey

Bestuurder Charles Laurey van Meavita Nederland zegt dat alle transacties tussen Meavita-onderdelen zuiver zijn uitgevoerd. “Wij geven met alle vertrouwen ruim baan aan dit onderzoek. Het is zeker niet onze bedoeling geweest schuldeisers buiten de deur buiten te houden of zoiets. We hebben zeker niet frauduleus gehandeld en dat maken we zo transparant mogelijk.”(Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Toezichthouders stichtingen Meavita bekend

Nieuwe stichtingen Meavita vragen staatssteun

Kamer organiseert hoorzittingen Meavita Thuiszorg

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.