Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties4

Curatoren Thuiszorg Groningen positief over aflossen schuld

De curatoren Wim Entzinger en Peter Fousert van Thuiszorg Groningen zeggen in het Dagblad van het Noorden (DvhN) dat het Thuiszorg Groningen waarschijnlijk gaat lukken om alle schulden af te betalen. Het geld zou voornamelijk komen uit de verkoop van een bedrijfsonderdeel voor thuiszorg.
Curatoren Thuiszorg Groningen positief over aflossen schuld

Entzinger en Fousert denken dat het lukt om een groot deel van de schulden

bijeen te sprokkelen, zo schrijft het DvhN. De grootste hap moet komen uit de verkoop van een nieuw opgerichte stichting van Thuiszorg Groningen die ‘Continuering Uitvoering AWBZ en WMO Groningen’ heet; oftewel TzG-nieuw. “Het moet uit die verkoop komen of door de nieuwe stichting zelf opgebracht worden”, weet Entzinger. Komende donderdag is de zogeheten verificatievergadering van de curatoren, waarbij alle schulden en schuldeisers in kaart moeten zijn gebracht. Bij de oprichting van Thuiszorg Groningen is afgesproken dat de afhandeling van de schulden begin 2011 klaar moet zijn.

Nieuwe eigenaar

Veel personeelsleden en de ondernemingsraad zien de verkoop niet zitten, schrijft DvhN. Ze

zijn bang dat een nieuwe eigenaar opnieuw gaat snijden en reorganiseren. De vakbonden zijn voor dinsdag uitgenodigd voor overleg. “We zullen met een eventuele overnemende partij in overleg gaan over de gevolgen en er goede voorwaarden voor het personeel uit proberen te slepen”, zegt Abvakabo-bestuurder Harma Schrage in de krant.

Onrust

Er heerst arbeidsonrust bij Thuiszorg Groningen, de ondernemingsraad heeft het vertrouwen in bestuursvoorzitter Filia Kramp opgezegd en de vakbonden eisen maatregelen. Maar Kramp mag vrijwel niets zeggen omdat alle informatie een eventuele

overname onder druk zet. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Thuiszorg Groningen stopt sponsoring FC Groningen

OR verliest vertrouwen in bestuur Thuiszorg Groningen

Interim Van der Velde weg bij Thuiszorg Groningen

‘Kopers Thuiszorg Groningen buitenspel gezet’

Zorgmanager van het Jaar

Registreer u voor het congres Zorgmanager van het Jaar 2011 op 7 april

4 REACTIES

 1. Hennies wat ik feitelijk bedoel is…..neem zelf het heft in handen; dus neem de boel over. In de commerciele sector is het redelijk gewoon dat de werknemers het bedrijf overnemen en daarmee een “doorstart”mogelijk maken. Als jullie met zo’n 2000 man personeel zijn maak dan een deal met de curatoren (deze willen toch alleen maar de schuld scoren) en koop bv een ieder een aandeel van 3000 euro. Hiermee krijgen jullie het bedrijf in handen; kun je je eigen bestuurder en leidinggevende aanstellen en zelf de koers (dus de kwaliteit) bepalen.

 2. Lees alle reacties
 3. Wie de grote onbekende is , ik weet het niet, wat ik wel weet is dat we eigenlijk voor de 2e keer bedonderd worden, let wel de kwaliteit van zorg gaat de put in, terwijl we ons stinkende best doen om de cliënt de zorg te geven die het nodig heeft. Het demotiverend beleid die deze bestuurder en haar omhoog gevallen managers nu ten beste geven is er op gericht dat we onze arbeidsvoorwaarden inleveren en als ZZpr gaan werken,
  met alle risico voor de werknemer.
  Als ik dit had gewild had ik die keus zelf al genomen.Zo ga je niet met mensen om, dit is zeer A sociaal gedrag. misschien kan Lentis deze mensen een gedragsverandering bijbrengen.
  Op dit soort bestuurders zit men in zorgland niet te wachten. intimidatie van hardwerkende
  mensen.
  Ik hoop nog steeds dat samen met een Ziekenhuis een oplossing komt waarin we kunnen participeren.Dat zou voor cliënten en medewerkers van V&V een de beste oplossing zijn
  De OR en Vakbond Zullen ons medewerkers hopelijk bij een overname goed vertegenwoordigen. Lang Leve de Zorg.

 4. Perfect! Krijgt de zorgvrager eindelijk het ten onrechtte aan TZG geschonken geld terug. Opmerkelijk dat Asito belang heeft bij de overname van een luchtballon met kosten. Het is miz zo dat iedere zorgvrager in NL de vrijheid van keuze heeft van wie hij/zij zorg wil ontvangen. Vanuit dit principe kan het zo zijn dat als alle klanten van TZG morgen overstappen naar bv Buurtzorg, TZG alleen maar een kostenpost is. Of is het zo dat er m.b.t. deze overname aanvullende afspraken zijn gemaakt die deze keuze vrijheid beperken? Waarneembaar is dat verwijzers in ieder geval meewerken aan het overeind houden van dit geld verslindende monster. Transfer punten worden mede betaald door TZG wat een instroom garandeerd. Klanten die geen keuze hebben gemaakt komen bijna automatisch bij TZG uit, diegene die wel probeert te kiezen wordt in zijn/haar keuze beinvloedt door de TZG getrouwen! Afijn er zal wel weer een politiek dealtje zijn gesloten om de inkomsten te garanderen. Toch maak ik mij ernstig zorgen over de overname door een van oorsprong prima schoonmaak bedrijf. In de tijd dat veel intramurale instellingen hun eigen huishoudelijke dienst gingen uitbesteden aan schoonmaak bedrijven deed de term “tipstofzuigen”zijn intrede. Twee keer per week stofzuigen was niet nodig, een keer gewoon en een keer alleen daar waar zichtbaar vuil lag! Alles om de kosten te drukken en de concurrentiepositie te vergroten. Oma van 87 die 2 keer in de week HV krijgt zal hier tegenaan gaan lopen, wellicht gaat het ook zo zijn dat Oma 1 keer per week onder de douche mag en 2 keer per week een “tip wasbeurt krijgt”. Denk zeker dat deze overname de kwaliteit ten goede komt.
  Hallo zorgers van TZG jullie gaan hier toch niet mee akkoord! Laat het eigen belang eens even los en denk weer vanuit jullie klant. Jullie klanten zitten niet te wachten op de hogedruk spuit van de schoonmaak. De enige schoonmaak die plaats zou moeten vinden is die van TZG zelf. Meld jezelf en je klanten aan bij een andere organisatie en laat Asito de luchballon overnemen maar kies zelf voor kwaliteit. Als jullie nog de indruk hebben dat je dit via “intern”overleg kunt afdwingen dan denk ik dat het handig is om even terug te blikken in jullie recente verleden. Dit moet toch een leerschool zijn geweest. Alleen het vetrouwen opzegen in iemand die geen enkele mededeling doet in belang van de eventuele overname helpt niet. Aktie.

 5. Niet zo moeilijk doen over de naam van de koper, TZG gaat gewoon naar Asito schoonmaakbedrijven, kunnen ze wellicht eens een goede grote schoonmaak houden onder zowel management wat ” over datum” is als onder al die lieve zusters die koste wat het kost hun privileges dieze in de tijd hebben opgebouwd toen de bomen tot in de hemel groeiden, willen vasthouden. Kom op dames, een beetje flexibiliteit van de medewerker mag toch ook verwacht worden>
  ASITO GOOOOO !!!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.