Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CVZ: ‘Mondzorg kan uit basispakket’

Het College voor zorgverzekeringen (CVZ) heeft het zorgpakket doorgelicht. Anticonceptiemiddelen, eenvoudige loophulpmiddelen en tandheelkundige zorg voor 18- tot 22-jarigen kunnen uit het pakket.
CVZ: 'Mondzorg kan uit basispakket'

De vergoedingsmogelijkheden voor hoortoestellen moeten volgens het CVZ juist verruimd worden. Verder neemt het CVZ het standpunt in dat onder meer voetzorg bij diabetes, de second opinion en protonentherapie deel uitmaken van de verzekerde zorg. Naast nieuwe adviezen en standpunten bevat het Pakketadvies 2010 ook een overzicht met aanbevelingen die het CVZ het afgelopen jaar heeft gedaan. Het CVZ heeft het Pakketadvies vorige week aan demissionair minister Klink van VWS aangeboden.

CVZ beoordeling

Het CVZ beoordeelt nieuwe en bestaande zorg op grond van vier criteria: noodzakelijkheid, effectiviteit, kosteneffectiviteit en uitvoerbaarheid van de zorg. Naast adviezen bevat het CVZ-rapport ook bindende standpunten waarin het CVZ aangeeft of specifieke zorgvormen op grond van de stand van de wetenschap en de praktijk wel of niet tot het verzekerde pakket behoren. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

CVZ schrapt psychoanalyse uit basispakket

CVZ noemt AWBZ-systeem failliet

CVZ komt met voorstel voor innovatievergoeding

CVZ wil afvalpakket in basisverzekering

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.