Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CWI: geen collectief ontslag Diakonessenhuis

Het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) heeft het Diakonessenhuis in Utrecht een vergunning voor collectief ontslag van ongeveer 25 medewerkers geweigerd omdat de werkgever er niet alles aan heeft gedaan om gedwongen ontslagen te voorkomen.

In juni 2007 vroeg het Diakonessenhuis bij het CWI collectief ontslag aan voor een groep werknemers van de keuken. Reden daarvoor was het wegvallen van twee grote externe afnemers van maaltijden. In de afgelopen maanden zijn zestien personen herplaatst binnen of buiten de organisatie. Voor negen medewerkers zoekt het Diakonessenhuis nog een passende functie.

De vakbond ABVAKABO FNV is blij met de weigering van het CWI om een collectieve ontslagvergunning af te geven. Regiobestuurder Wim van der Hoorn: “Het ontslag is onredelijk en de harde houding van het ziekenhuis naar zijn personeelsleden wordt op deze manier afgestraft.”

Voorzitter van de raad van bestuur Roel Steenbergen wijst op de bereikte overeenstemming met alle vakbonden over het sociaal plan, “op een technisch detail over de wachtgelduitkering na. De bonden onderschrijven de urgentie en noodzaak van de reorganisatie en de gevolgen ervan. Van der Hoorns kritiek treft dus ook zijn eigen bond.” (Zorgvisie – Ruud Koolen)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.