Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CZ en Menzis maken meerjarenafspraak met HagaZiekenhuis

Redacteur Zorgvisie
Zorgverzekeraars CZ en Menzis hebben met het Hagaziekenhuis afspraken gemaakt over de bekostiging van de zorg voor de periode van 2019 tot en met 2022. Met de afspraken willen de partijen onder meer tegen beheersbare kosten de stijgende zorgvraag opvangen.
Foto: Fotolia

Tevens willen de partijen in de regio Den Haag meer samenwerking aangaan met andere zorgaanbieders om goede ketenzorg te bewerkstelligen. Ook willen zij meerjarige zekerheid bieden over betaalbare zorg van hoge kwaliteit op de juiste plek in Den Haag.

De gemaakte afspraak volgt op het hoofdlijnenakkoord, dat onlangs op landelijk niveau is afgesproken tussen het ministerie van VWS, de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen en de Federatie van Medisch Specialisten.

Zekerheid

Martin van Rijn, voorzitter raad van bestuur van de Renier Haga Groep is tevreden over de afspraken. ‘Wij willen betaalbare patiëntenzorg blijven bieden, dicht bij mensen thuis. Die garantie kunnen wij geven als wij meerjarige zekerheid van verzekeraars hebben’, aldus van Rijn. ‘Die zekerheid is nodig om goed te kunnen inspelen op de zorgvraag van kwetsbare ouderen en de toenemende mogelijkheden van innovatie.’

Taskforce

De zorgverzekeraars verwijzen naar ‘Taskforce: de juiste zorg op de juiste plek‘, waarin staat dat de zorg niet op de huidige voet kan doorgaan. Taskforce pleit dan ook voor het vergroten van zelfredzaamheid, gebruik van slimme technieken en andere inzet van zorgverleners. ‘En dat is precies wat de meerjarenafspraken tussen HagaZiekenhuis, CZ en Menzis inhouden’, aldus de zorgverzekeraars. ‘Wij zijn blij dat we in goede samenwerking met het HagaZiekenhuis niet alleen afspraken hebben kunnen maken die binnen het hoofdlijnenakkoord passen, maar ook invulling geven aan het advies van de Taskforce. Op deze wijze houden we de zorg in Den Haag toegankelijk en betaalbaar.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.