Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

CZ koopt klanten van Delta Lloyd

Zorgverzekeraar CZ neemt alle klanten van het zorgverzekeringsbedrijf van de financiële dienstverlener Delta Lloyd Groep over. De ongeveer 350 medewerkers bij Delta Lloyd & OHRA Zorg gaan per 1 januari 2008 over naar CZ, zo maakten de bedrijven maandag bekend.

De marketing en distributie van de zorgverzekeringen die Delta Lloyd aanbiedt onder verschillende merknamen, blijven wel bij het bedrijf. Op zijn beurt mag Delta Lloyd aan CZ-klanten inkomens-, levens- en schadeverzekeringen aanbieden. Financiële details zijn niet bekendgemaakt. De voorgenomen overname moet op 1 januari 2008 ingaan mits de relevante toezichthouders toestemming hebben verleend.

Rendabel

De stap van Delta Lloyd om zijn zorgverzekeringen bij CZ onder te brengen komt voort uit de gedachte dat alleen verzekeraars met meer dan 2 miljoen verzekerden rendabel zijn. CZ verstevigt met de Delta Lloyd-klanten zijn nummerdriepositie met 2,6 miljoen eigen klanten en 700.000 Delta Lloyd-verzekerden. CZ heeft een marktaandeel van 20 procent.

Marktwerking

De overname is de tweede in de zorgverzekeringsbranche in korte tijd. In juni werd bekend dat Achmea branchegenoot Agis wil overnemen. De marktwerking die ontstond door het nieuwe zorgverzekeringstelsel leidde vorig jaar al tot de fusie van VGZ en Univé. Deze huidige nummer twee op de zorgverzekeringsmarkt heeft circa 4,3 miljoen verzekerden.

Fusiegolf

Een eerder voorgenomen fusie van Agis met Delta Lloyd en Menzis ketste vorig jaar af door verzet van de leden van Menzis. Agis gaf destijds aan dat het samengaan met de twee anderen vooral was ingegeven door het nieuwe zorgstelsel, waardoor Agis klanten kwijtraakte. (ANP)

Lees ook:

‘Zorgverzekeraar kan niet overleven’

Groen licht fusie zorgverzekeraars

Mogelijk 1800 banen weg bij megafusie

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.