Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

D66 wil IGZ-onderzoek naar plaatsing patiënte

D66 wil dat de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) gaat onderzoeken hoe het kan dat een 44-jarige geestelijk gehandicapte vrouw werd opgenomen in een behandelkliniek in het Groningse Onnen terwijl ze daarvoor mogelijk een te zwaar geval was. D66-Kamerlid Vera Bergkamp heeft daarover vragen gesteld aan staatssecretaris Martin van Rijn (VWS).
D66 wil IGZ-onderzoek naar plaatsing patiënte
Foto: IGZ

Aanleiding voor de Kamervragen is een interview van de twee bestuurders van zorginstelling Novo afgelopen zaterdag in NRC Handelsblad. Ze zeiden in het interview dat de vrouw, die vorig jaar omkwam nadat vier begeleiders haar tegen de grond hadden gewerkt, in de kliniek niet goed behandeld kon worden en doorverwezen had moeten worden.

Schending privacy
Bergkamp wil van Van Rijn verder weten of de Novo-bestuurders met het NRC-interview niet de regels van het medisch beroepsgeheim en van de privacy hebben geschonden. Ze wil van de PvdA-staatssecretaris ook weten hoe die er over denkt dat de bestuurders van een zorginstelling in een landelijk dagblad verantwoording afleggen over het lot van een specifieke patiënte.

Familieraad
Familieleden van bewoners van zorginstelling NOVO wilden inmiddels dat de directie opstapt. De Centrale Familieraad heeft geen vertrouwen meer in de top van de organisatie, maakte de voorzitter van de raad dinsdag bekend in actualiteitenrubriek Nieuwsuur. (ANP)

1 REACTIE

  1. Pijn doet het om te zien hoe deze bestuurders vechten voor hun eigen hachie. ipv de belangen en zorg voor de kwetsbare mens te zorgen. de ene fout na de andere wordt gemaakt en dan niet de ruggegraat hebben om de eer aan zich zelf te houden. In het bedrijfsleven hadden deze mannen geen schijn van kans gehad. Waarom is het mogelijk in zorg onderwijs enz wel mogelijk dat niet geschikte personen op zulke posten komen en blijven zitten en de zorg schade toe brengen. raden van bestuur ,raden van toezicht wat doen ze eigenlijk de uren die ze werken ‘aanwezig’zijn. Misschien daar ook eens een verborgen camera met geluid neerhangen.!!!

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.