Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties8

Daan Dohmen is Entrepreneur of the Year 2010

Mario Gibbels
De oprichter van Focus Cura Zorginnovatie, Daan Dohmen (31), heeft de titel Ernst & Young Entrepreneur of the Year gewonnen. Focus Cura Zorginnovatie ontwikkelt diensten om senioren zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen laten wonen.
Daan Dohmen is Entrepreneur of the Year 2010

Dohmen richtte Focus Cura Zorginnovatie in 2004 op. Nu, zes jaar later, telt het bedrijf 80 werknemers en is de verwachte omzet voor 2010 9 miljoen euro.

Bernard Wientjes

“Daan Dohmen onderscheidt zich doordat hij zijn concept op innovatieve wijze heeft uitgewerkt. Doorslaggevend voor de jury is dat deze ondernemer kans heeft gezien op originele wijze de doelgroep te bereiken met een combinatie van technologie, vormgeving en uitvoering,” aldus Bernard Wientjes, voorzitter van VNO-NCW, die de prijs in de categorie Emerging mocht uitreiken.

Ontwikkeling en uitvoering

Focus Cura Zorginnovatie houdt zich onder meer bezig met thuismonitoring na ziekenhuisopname (bijvoorbeeld long- of hartcontroles), innovatieve vormen van zorgalarmering (intelligente sensoren in de woning) en hoogwaardige videocommunicatie voor zorg op afstand door verpleegkundige, huisarts of medisch specialist. Het bedrijf ontwikkelt de concepten en verzorgt alle technologie in de woning bij mensen thuis, in samenwerking met thuiszorginstellingen, ziekenhuizen en verzekeraars.

(ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

8 REACTIES

  1. Lees alle reacties

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.