Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Datingsite Parnassia slaat aan bij ggz-cliënten

Redacteur Zorgvisie
Een datingsite die ggz-aanbieder Parnassia heeft opgericht slaat goed aan bij cliënten. Op de website ‘Durf jij met mij’ kunnen mensen met een psychiatrische aandoening elkaar ontmoeten en zo een partner vinden of nieuwe vrienden maken. Inmiddels maken 6000 cliënten gebruik van de site.
Datingsite-AdobeStock-400.jpg
Foto: AdobeStock

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Er hebben zich 25 ggz-instellingen uit het hele land aangesloten bij de website, die enkele jaren geleden is opgericht door Parnassia en Anton Constandse. Volgens Parnassia is het voor mensen met een psychiatrische aandoening vaak lastig om nieuwe mensen te leren kennen en zijn ze daardoor eenzaam. ‘Durf jij met mij’ moet daarvoor een oplossing bieden.

Aanmelden datingsite gratis
Ggz-cliënten van de 25 instellingen kunnen zich gratis aanmelden voor de site, die wordt gefinancierd door de zorgaanbieders. Er is wel een leeftijdsgrens opgesteld: alleen cliënten die ouder zijn dan 18 mogen zich aanmelden. Volgens het AD zijn cliënten enthousiast over de site: ze zouden meer de deur uitgaan en zich minder eenzaam voelen.

Dossier geestelijke gezondheidszorg Dossier met nieuws, opinie en achtergrond over de geestelijke gezondheidszorg (ggz). De artikelen gaan onder andere over de diverse zorgorganisaties, beddenreductie, e-health in en bekostiging van de ggz. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.