Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

David Voetelink nieuwe bestuurder Erasmus MC

David Voetelink is aangesteld als bestuurslid van het Erasmus MC. Zijn benoeming gaat 1 oktober 2013 in.
David Voetelink nieuwe bestuurder Erasmus MC

Voetelink’s expertise ligt in de financiële besturing van zorgondernemingen, veranderingsprocessen in het financiële domein, managementinformatie en financiering en beheersing van grote bouwprojecten.


CV

Voetelink RA (60) ging naar het gymnasium Haganum in Den Haag en studeerde daarna algemene economie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ook volgde hij de accountancy-opleiding bij het NIvRA. Na een aantal overheidsfuncties trad hij in 1981 in dienst bij KPMG accountants. Van 1989 tot 2000 heeft Voetelink als partner bij KPMG leiding gegeven aan het gelijknamige kantoor in Apeldoorn. Van 2000 tot 2011 was hij voorzitter van KPMG Healthcare, in Amstelveen.

Toestemming
De benoeming door de Raad van Toezicht geschiedt na overleg met het college van bestuur van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het Stafconvent, de ondernemingsraad en de Cliëntenraad Academische Ziekenhuizen hebben positief advies uitgebracht.

3 REACTIES

  1. Gegeven het trackrecord van KPMG Healthcare, door velen omschreven als ‘flinterdun’ doet deze benoeming het ergste vrezen.
    Bij het Erasmus MC hebben ze eerder een ‘hands-on’ projectdirecteur nodig en niet de zoveelste bureaucraat die op zijn rekenmachine vertrouwt.

  2. Lees alle reacties
  3. Alleen de zorg kent (ondanks Truus Schippers) GEEN plafond in de salariering; dus met zo’n opleiding als Voetelink zou het een schande zijn als hij dat niet doorheeft. Wens hem desondanks succes, hopelijk houdt hij altijd de patient in de gaten, hopelijk ook als hij het gevoel heeft dat hij (buiten de huisartsen en specialisten) de enige is die zich bekommert om patienten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.