Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

‘De financiële marges van ziekenhuizen zijn uitgehold’

Carina van Aartsen is redacteur bij Zorgvisie, Skipr en Qruxx. Ze schrijft over alle sectoren van de zorg, maar vooral over de ouderenzorg en eerste lijn. Omdat daar nu de grootste uitdagingen liggen: voor de zorg zelf maar ook voor de samenleving. Als aandachtsgebieden heeft zij de thema´s: governance, zorgverzekeraars en financiën.
Hoogleraar ondernemingsfinanciering Dennis Vink, van Nyenrode Business Universiteit: ‘Ik maak me echt zorgen over de kwaliteit van zorg. Ziekenhuizen kunnen geen kant meer op.’
Dennis Vink, Nyenrode
Dennis Vink, hoogleraar ondernemingsfinanciering Neyenrode Business University. Foto: Guus Schoonewille

Het verdienmodel van ziekenhuizen komt steeds

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. Ik kan het niet hartgrondiger met Professor Denis Vink eens zijn. Wie de statements van de minister van VWS volgt 🙁 Er moet een tandje bij) en de precaire financiële situaties van de ziekenhuizen enigszins helder op zijn netvlies heeft begrijpt dat wanneer we het over substantiële inhaalzorg hebben er drie dingen moeten gebeuren.
   De financiering van die inhaalzorg moet toegesneden zijn op de capaciteit van de betreffende ziekenhuizen.
   (boter bij de vis), De nul optie die als een soort permanentie rem op de productie fungeert moet in ieder geval voor de komende 4 jaar van tafel, Er moet een moratorium op het kaalslaan van mogelijke productie capaciteit komen. Verder verdient het aanbeveling om de opleidingen voor het verplegend personeel , waarbij ik ook nadrukkelijk de zij en her-instromers reken, eens onder de loep te nemen. Daar is naar mijn inzien nog veel laaghangend fruit. Verder ben ik een groot voorstander van de suggestie van Marcel levi om de acute hoog complexe zorg uit de ziektekosten verzekering te halen en uit de algemene middelen te financieren. daarmee creëer je de broodnodige investeringsruimte die de ziekenhuizen ( zie bovenstaand artikel) nodig hebben om te overleven.
   Er moet geen tandje bij maar een handje,
   Vr Groet,
   Jan Sluimers

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.