Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties3

De Friesland Zorgverzekeraar fuseert met Achmea

Mark van Dorresteijn
De Friesland Zorgverzekeraar gaat samen met Achmea. Op deze manier ontstaat een zorgverzekeraar met 5,3 miljoen verzekerden die eenderde van de Nederlandse markt in handen heeft. Dat maken de organisaties vandaag bekend.
De Friesland Zorgverzekeraar fuseert met Achmea

Het besluit is genomen na een analyse van de kansen en bedreigingen, legt een woordvoerder van De Friesland uit aan Zorgvisie. Een van de bedreigingen is het afschaffen van de macro-nacalculatie waardoor kleine verzekeraars veel meer risico gaan lopen op de inkoop van zorg. Daarnaast wil de Friesland de komende jaren flink investeren. “Het samengaan maakt een ambitieus investeringsplan mogelijk.”

De Friesland blijft behouden

Door samen te gaan met Achmea kan de Friese verzekeraar met een half miljoen verzekerden zijn operationele zelfstandigheid behouden omdat voor dezelfde organisatiestructuur wordt gekozen als bij Agis. De naam De Friesland blijft behouden en de raad van bestuur blijft intact. Het personeel krijgt een werkgarantie voor de komende vijf jaar. “De Friesland blijft de Friesland”, aldus de woordvoerder van het concern. Verder zal het label FBTO aan de activiteiten van de Friese verzekeraar worden toegevoegd. (Zorgvisie – Eric Bassant)

Lees ook

De Friesland: Concentreer specialismen

Achmea door met bevoorschotting vanwege kritiek ActiZ

Zorgverzekeraar De Friesland zet in op kostenverlaging

Achmea wil stoppen met bevoorschotting zorgorganisaties

Zorgvisie nieuwsbrief

Blijf altijd op de hoogte van het laatste nieuws met de gratis Zorgvisie e-mailnieuwsbrief.

3 REACTIES

  1. Als zorgverlener zien wij grote verschillen in hoe zorgverzekeraars met hun verzekerden en ons omgaan. Achmea is helaas een erg commerciele partij. Er wordt ons inziens alleen gelet op kwantiteit en niet op kwaliteit. Ook zijn de voorwaarden in de Achmeapolissen zo geformuleerd dat in ons geval de minste vergoeding wordt gegenereerd door Achmea. Dit scheelt in sommige gevallen duizenden euro’s voor een patient. Wanneer dit door de branche vereniging wordt voorgelegd blijkt men niet gevoelig hiervoor. Omzet is het enige juiste medicijn voor Achmea, en via de premies van hun verzekerden dienen zij zich hiervan zoveel mogelijk toe. Ik hoop dat de NMA de Fusie verbied, want een zorgverzekeraar die een derde van de Nederlandse markt bedient zal straks zelf de regels willen bepalen ten koste van patienten en zorgverleners.

  2. Lees alle reacties
  3. Onvoorstelbaar dat zoiets niet tegengehouden wordt. Eenderde van de totale verzekerden in handen. Dat roept machtsmisbruik op en de klant kan straks al helemaal niet meer kiezen! Trouwens de dienstverleners kunnen ook geen kant meer op! Waar zijn ook al weer die autoriteiten die hier op moeten letten en dit tegen kunnen houden? O, ja die zijn alleen maar in het nieuws als het hun uit komt. Waarschijnlijk dezelfde bestuurders.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.