Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De Heer Software op schema met AWBZ-declaratiebericht

Annelies Vermeulen
De Heer Software heeft de softwaretesten van Vektis in het kader van de AWBZ-declaratiestandaarden AW319 en AW320 met succes afgerond. Daarmee liggen de ontwikkelingen rondom PlanCare Dossier op schema.
De Heer Software op schema met AWBZ-declaratiebericht

Vanuit PlanCare Dossier worden deze zogeheten AW119-berichten aangemaakt en verstuurd naar de zorgkantoren. Per 1 januari 2011 vindt in dit proces een aantal veranderingen plaats. Zo moeten naast de intramurale productie ook de dagbesteding en extramurale dienstverlening via het declaratiebestand worden gedeclareerd. Verder wordt voor het aanleveren van de gegevens gebruikgemaakt van een directe communicatielijn tussen het elektronisch cliëntendossier en het centrale Vecozo-schakelpunt waar de distributie naar de zorgkantoren plaatsvindt.

Voorbereidingen

De Heer Software adviseert zorgaanbieders tijdig te starten met de voorbereidingen voor de aanstaande veranderingen. Naast een goed werkend elektronisch cliëntendossier moeten ook andere zaken geregeld worden. Zo moeten bijvoorbeeld de benodigde Vecozo-certificaten uiterlijk half september aangevraagd zijn. Verder krijgen zorgaanbieders ook te maken met de aangepaste AWBZ-beleidsregels van de NZa en per 1 april 2011 met de nieuwe AZR-versie 3.0. (ICTzorg – ICTzorg / Twitter)

ICTzorg magazine

Meer weten? Word nu abonnee van ICTzorg.

Lees ook:

AFAS ERP, De Heer en Ortec gaan samenwerken

De Heer Software neemt G2 Zorgsoftware over

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.