Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De Klink voor tweede jaar het beste verpleeghuis

Het beste verpleeghuis van dit jaar staat volgens De Volkskrant in het Friese Metslawier, waar het kleine verpleeghuis De Klink haar koppositie van vorig jaar wist te prolongeren. Uit het onderzoek van het landelijk dagblad blijkt dat verpleeghuizen in de Randstad, met name in Den Haag en Amsterdam, gemiddeld een slechtere prestatie leveren dan verpleeghuizen elders in het land.
De Klink voor tweede jaar het beste verpleeghuis

Uit de Volkskrant-ranglijst blijkt dat huizen in de grote steden in de Randstad gemiddeld slechter scoren op de ranglijst dan die in andere steden. De vijftien Amsterdamse verpleeghuizen staan samen op een gemiddelde 223ste plaats van 370 verpleeghuizen. Vermoedelijk doen de Haagse huizen het nog slechter. Vijf huizen van de Haagse zorgketen HWW, een organisatie die het afgelopen jaar regelmatig door de Inspectie voor de Gezondheidszorg is onderzocht, weigeren echter hun cijfers aan te leveren en ontbreken daardoor in de lijst.

Scoren

Om goed te scoren in de ranglijst moeten huizen niet alleen goede zorg leveren, maar ook tevreden bewoners hebben. Beide aspecten worden jaarlijks gemeten. De ranglijst wordt samengesteld op basis van de cijfers die de huizen verplicht zijn aan te leveren aan de overheid.

Beste huizen

De twaalf Rotterdamse huizen doen het gemiddeld beter en eindigen samen op plaats 172. In Utrecht is de gemiddelde prestatie van de grote steden het best: plaats 133. In de top-twintig van de verpleeghuizen ontbreken de grote steden echter volledig en komen er maar twee uit de Randstad: Frankenland in Schiedam en Hogewey in Weesp. De beste huizen staan vooral in Friesland, Zeeland, Limburg en het oosten van het land. Lees het hele artikel in de Volkskrant. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen / Twitter)

Lees meer:

Kleinere verzorgingshuizen scoren beter op ranglijst

‘Ranglijst werkt gesjoemel in de hand’

Kritiek op ranglijst verpleeghuizen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.