Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De Orde gaat toch belangenbehartigen bij UMC’s

De Orde van Medisch Specialisten gaat volgens medisch vakblad MedNet zo goed als zeker samenwerken met de Unie Zorg en Welzijn. Doel van de samenwerking is de belangenbehartiging van medisch specialisten en aios in dienst van perifere ziekenhuizen en artsen in de GGZ. Dat bevestigen beide partijen op MedNet.nl.

De Orde heeft deze stap genomen om partij te kunnen zijn bij de cao-besprekingen voor deze groepen artsen. Eerder werd een verzoek om aan de onderhandelingstafel bij de Nederlandse Federatie voor Universitair Medische Centra (NFU) te zitten in een kort geding afgewezen. “Door samen te werken met de Unie kunnen we wel invloed uitoefenen op de belangenbehartiging”, zegt Ellen van Rooij, woordvoerder van de Orde.

Unie Zorg en Welzijn

Volgens Jacques Teuwen, voorzitter van de Unie Zorg en Welzijn, zijn de knopen nog niet doorgehakt, maar bevinden de gesprekken zich in de ‘afrondende fase’. “Het concept moet nog worden voorgelegd aan de achterban van de Orde, maar we verwachten geen problemen. Als alles goed gaat, zal de toetreding per 1 juli een feit zijn.”

Teuwen is blij met de toetreding van de Orde: “We werken ook samen met organisaties voor verpleegkundigen en paramedici, dus we hebben straks een sterke positie in de ziekenhuizen.” (MedNet)

Lees ook:

De Orde voorlopig buitenspel

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.