Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

De tandarts is paar procent duurder geworden

Een bezoek aan de tandarts is de eerste maand van dit jaar ongeveer 3 tot 4 procent duurder geworden dan het jaar daarvoor. Dat heeft Fa-Med, administratieve dienstverlener waar 2100 Nederlandse tandartspraktijken bij zijn aangesloten, samen met onderzoekers van de Universiteit Maastricht becijferd. De resultaten zijn gebaseerd op tarieven van ruim 1300 tandartspraktijken in Nederland.
De tandarts is paar procent duurder geworden

Sinds januari wordt geëxperimenteerd met vrije prijzen voor tandartsen. Diverse verzekeraars hebben flink hiertegen geageerd omdat volgens hen de prijzen exorbitant zouden stijgen. Vullingen zijn ongeveer 5 procent duurder geworden. De omzet van tandartsen wordt ongeveer voor een kwart bepaald door deze behandeling. Periodieke controles zijn ongeveer gelijk gebleven qua prijs en het maken en beoordelen van een kaakoverzichtsfoto is ongeveer 3 procent in prijs gedaald.(ANP – Wouter van den Elsen / Twitter / ©ANP Nils van Hout)

Lees meer:

Patiënt krijgt database voor tandartstarieven

Oppositie wil dure tandartsen aan de schandpaal

Prijsstijging tandartsen blijft toch beperkt

CZ uit onvrede over gedrag tandartsen

1 REACTIE

  1. Zo, nadat de NZa en de tandartsen al hun zegje hebben gedaan en nu ook Fa-Med, wordt het tijd dat de zorgverzekeraars een keer hun mond houden betreffende de tarieven van de tandartsen. Het blijkt dus dat deze niet of nauwelijks gestegen zijn. Altijd maar de publieke opinie proberen te beinvloeden met verdraaide berichten die in het voordeel van de zorgverzekeraar moeten uitpakken.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.