De wetenschap naar de praktijk brengen’

Onderzoeksinstituut NIVEL zal de komende jaren patiënten, zorgprofessionals en zorgorganisaties meer betrekken bij haar onderzoeken. ‘NIVEL staat als organisatie. Er komen geen drastische veranderingen maar er komen wel accentverschuivingen. Ik ben iemand die naar buiten is gericht,’ zegt Cordula Wagner die per 1 januari 2016 voor een periode van vijf jaar is benoemd tot directeur.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
‘De wetenschap naar de praktijk brengen’

Als hoogleraar patiëntveiligheid bij het VUmc en programmaleider van het NIVEL heeft ze haar sporen verdiend. Eerder dit jaar ontving ze de NVZ-penning voor haar bijdrage aan het verminderen van vermijdbare schade en sterfte in ziekenhuizen. Van oorsprong is ze fysiotherapeut en socioloog.

Beleid

Wagner constateert dat bij beleidsmakers een grotere behoefte bestaat om gevolgen van beleid te evalueren of te peilen wat de behoeften zijn van burgers. Partijen in het veld willen weten wat nieuw beleid concreet voor hen betekent. Het onderzoeksinstituut in Utrecht voert onderzoek uit voor instellingen, brancheorganisaties of overheden zelf. ‘Sommige ontwikkelingen moet je op landelijk

0
54

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.