Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

De WijkKliniek: passende ziekenhuiszorg voor kwetsbare ouderen

Redacteur Zorgvisie en Skipr.
Amsterdam UMC, Cordaan en Zilveren Kruis hebben de WijkKliniek in het leven geroepen omdat zij vonden dat het huidige ziekenhuissysteem een zorgvraag creëert bij kwetsbare ouderen met een acute aandoening. Vijf jaar na de oprichting blijkt de herstelgerichte aanpak zorguitkomsten te verbeteren, ziekenhuizen te ontlasten en zorgkosten te verlagen. Ondanks alle bekostigingshobbels, begint structurele financiering in zicht te komen.
Wijkkliniek,
Foto: Jeannette Schols fotografie

Een op de vijf (57.000) ouderen

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  1 REACTIE

  1. eindelijk een verstandige aanpak met vaart en visie. Ik begrijp dat als het zo logisch is…….dat de politiek aarzelt ., Zo doordacht en eenvoudig daar moet wel een adder onder het gras zitten.
   Nee dus, makkelijk opschaalbaar. In de haag ( niet de politiek) probeert een groep inwoners al 3 jaar een identiek systeem in het langzaam leeggehaalde Bronovo ziekenhuis te starten. tot nu toe zonder succes. Dit sterkt ons echter dat we op de goede weg zijn.
   met dank en vriendelijke groet,
   jan Sluimers vrz HoudBronovoOpen

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.