Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

De Zorgconsulent is failliet

Gehandicaptenorganisatie De Zorgconsulent is failliet. Alle patiënten zijn overgedragen aan andere zorginstellingen. De inspectie heeft de last onder dwangsom daarom opgeheven.
IGJ, gezondheidscentrum, spoedzorg, huisartsen, Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd

Eerder legde de IGJ De Zorgconsulent in Winterswijk een last onder dwangsom op. De zorgaanbieder kreeg een maand de tijd om aan bepaalde kwaliteitsnormen te voldoen. Zo zou voor het personeel risicovolle situaties kunnen ontstaan vanwege een tekort aan geschoold personeel op de werkvloer. Verder stelde de inspectie vast dat er een disbalans bestond tussen de geïndiceerde zorg, de geleverde zorg en de gedeclareerde uren zorg. Als De Zorgconsulent niet aan de normen zou voldoen, moest de zorgaanbieder per maand een dwangsom van 20.000 euro betalen.

Dwangsom

In september kreeg De Zorgconsulent een officiële waarschuwing. De dwangsom volgde in april, maar inmiddels is de zorgaanbieder dus failliet. Zowel het personeel als de bestuurder hebben het faillissement aangevraagd. De inspectie acht de kans klein dat de zorgaanbieder op korte termijn opnieuw zorg gaat verlenen. Mocht dat wel zo zijn dan moet De Zorgconsulent de inspectie hierover informeren.

Nieuwe huisvesting

Volgens de Gelderlander laat het bedrijf een schuld achter van zes tot zeven ton. Er waren tussen de twintig en dertig mensen in dienst. Zij krijgen vanaf maart geen salaris meer. Er waren negentig patiënten. Zij kregen zorg, ondersteuning, begeleiding, huisvesting en dagbesteding. Alle patiënten zijn overgedragen aan een andere zorgaanbieder en hebben nieuwe huisvesting gekregen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.