Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Definitief surseance voor Meavita Den Haag en Groningen

Meavita Nederland heeft surseance van betaling aangevraagd voor bedrijfsonderdelen van Meavitagroep Den Haag en Thuiszorg Groningen. Nieuwe stichtingen die opgericht zijn door het ministerie van VWS gaan de zorg en medewerkers overnemen om de continuïteit van zorg te waarborgen.
Definitief surseance voor Meavita Den Haag en Groningen

Het aanvragen van de surseance van betaling voor de twee onderdelen van Meavita Nederland, werd noodzakelijk nadat een uitzonderingsregeling voor de bevoorschotting werd teruggedraaid. Dat zegt Meavita-topman Charles Laurey. “Meavita kreeg de voorschotten van het zorgkantoor tijdelijk twee weken eerder dan gebruikelijk is. Deze regeling om het noodlijdende Meavita langer overeind te houden, is nu door VWS teruggedraaid, waardoor wij niet langer in staat zijn alle rekeningen en lonen te betalen.”

Nieuwe stichtingen VWS

Het ministerie van VWS heeft nieuwe stichtingen opgericht om de continuïteit in de regio’s te waarborgen. Wie deze stichtingen gaan leiden, is nog niet bekendgemaakt. Volgens Gerard Veth, regiobestuurder van Abvakabo FNV, heeft VWS het ontstaan van de nieuwe stichtingen met financiële garanties mogelijk gemaakt. “De surseanceaanvraag is nodig om de zorg over te kunnen laten gaan naar de nieuwe werkgevers”, zegt Veth. “Die aanvraag hoort dus in al eerder opgezette plannen en komt voor ons niet als een verrassing.”

Aanbesteding Wmo

De gemeenten in de regio Groningen hebben afgesproken dat zij de thuiszorg die was aanbesteed bij Thuiszorg Groningen, nu zullen aanbesteden bij de nieuwe stichtingen die door VWS worden opgericht, aldus Veth. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees ook:

Surseance voor Thuiszorg Groningen en Mevita

Meavita vraag ministerie om 20 miljoen euro

Laurey: ‘Meavita heeft voorschotten nodig’

‘Wmo-euro’s niet bedoeld voor ontvlechting Meavita’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.