Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dementerenden halen herinneringen op met spel

Dementerende bewoners van verpleeghuis De Landrijt in Eindhoven hebben een nieuw interactief spel in gebruik genomen. Het spel De Klessebessers bestaat uit een nostalgische televisie, een radio, een ouderwetse telefoon en voorwerpen van vroeger, die herinneringen bij de spelers moet oproepen zodat ze eenvoudig met elkaar in gesprek raken.

De ontwerpers zijn Helma van Rijn en Mariet Schreurs, twee industrieel ontwerpers van de TU Delft. Ze wonnen een ontwerpwedstrijd die was uitgeschreven door de provincie Noord-Brabant. De Klessebessers is getest met mensen bij dagbehandeling ‘t Anker in Rotterdam. Hen werd gevraagd wat ze ervan vonden. De groep was zeer enthousiast, hoewel sommigen het spel alweer waren vergeten. Zij konden niet meer aangeven wat ze ervan vonden, maar de hele groep was in een opgewekte stemming. Het prototype kostte 10.000 euro en is een cadeau van de provincie aan het verzorgingshuis. De ontwerpsters hopen binnenkort nog vijf exemplaren te leveren aan andere huizen in Nederland. (Zorgvisie – Annelies Vermeulen)

Lees ook:

Ketenzorg dementie landelijk van start

Dementia Care Mapping bij De Friese Wouden

VU onderzoekt effect beweging op dementerenden

Even niets doen in de treincoupé

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.