Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Den Haag kort instellingen om topsalarissen

De gemeente Den Haag gaat opnieuw subsidie terugvorderen van twee instellingen omdat topbestuurders te veel verdienen. Het gaat over zorginstelling Woon- en Zorgcentra Haaglanden (WZH) en studentenhuisvester DUWO. De gemeente wil ook Parnassia korten.
Den Haag kort instellingen om topsalarissen

Beide hebben volgens de gemeente normen overschreden doordat topbestuurders in 2013 meer verdienden dan de toen geldende norm van 228.599 euro (130 procent van een ministerssalaris). Bij DUWO was het ruim 11.000 euro te veel en bij WZH vier tientjes. De gemeente wil ook Parnassia voor bijna 19.000 euro korten. Maar dat wordt aangehouden tot de rechterlijke uitspraak in een lopende procedure over de subsidiekorting over 2012 bij deze instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Den Haag vindt dat belastinggeld niet mag bijdragen aan bovenmatige salarissen voor bestuurders bij (semi)publieke instellingen. In 2011 en 2012 leidde dat tot kortingen bij zeventien instellingen. (ANP)

Topinkomens

Verdienen zorgbestuurders te veel of juist te weinig? Over die vraag lopen de meningen sterk uiteen. Abvakabo FNV maakt zelfs een jaarlijkse schandpaal met veelverdienende bestuurders. Ook gemeenten zetten bestuurders steeds vaker onder druk. Zorgvisie volgt de discussie op de voet en verzamelt de artikelen in dit dossier.

1 REACTIE

 1. De volgende vijf bestuurders cq graaiers zijn genomineerd:
  – Dhr De Glint, bestuurder van Woonzorgcentra Haaglanden (WZH) met een inkomen van 239.938 euro. ( van de ‘Water’hof waar mevr. van Rijn ‘woont’, en mevr. Dupuis (1e kamer VVD) bijbeunt. I.M. Ben Oude Nijhuis. 
  – Dhr Valk, voorzitter Raad van Bestuur Parnassia Groep met een inkomen van 262.879 euro.
  – Dhr Hendriks, Raad van Bestuur Bronovo met een inkomen van 206.647 euro.
  – Dhr Van Geest, bestuurder Florence met een inkomen van 234.606 euro.
  – Dhr Benschop, directeur van DUWO met een inkomen van 239.728 euro.
  De inkomens van deze bestuurders in de publieke sector zijn bepaald aan de hand van de jaarverslagen uit 2013.
  Deze heren profiteren van ellende (ziekte, aftakeling, woningnood). 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.