Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Den Haag lanceert Wmo-plan

Den Haag heeft als eerste gemeente van de G4 heeft een meerjarenbeleidsplan voor de Wmo vastgesteld. In het plan van wethouder Bert van Alphen is samen met organisaties en burgers uit de stad vastgesteld hoe 160 miljoen euro aan Wmo-geld jaarlijks verdeeld gaat worden.
Den Haag lanceert Wmo-plan

Van de 160 miljoen euro gaat vijftig miljoen naar huishoudelijke verzorging. 32 miljoen gaat naar club- en buurthuiswerk en 25 miljoen gaat naar het vervoer van gehandicapten. De resterende miljoenen gaan onder andere naar ouderenzorg, maatschappelijk werk en woningaanpassingen voor gehandicapten. Veel van de 63 actiepunten in het plan, moeten een bijdrage leveren aan het versterken van vrijwilligerswerk en mantelzorg.

Collectieve voorzieningen

In de verdeling is volgens wethouder Van Alphen de aansluiting van individuele zorgvraag op collectieve voorzieningen heel belangrijk. “Ten aanzien van de individuele zorgvraag van 50.000 Hagenaars is belangrijk dat we zorgvuldig geïndiceerd hebben wat er precies nodig is. We hebben vastgesteld welke ondersteuning mantelzorgers uit het eigen netwerk van de zorgvrager kunnen bieden. Vervolgens moeten we ervoor zorgen dat mensen de weg kennen en nemen naar collectieve voorzieningen zoals een boodschappendienst of sociale-culturele projecten in het buurthuis.”

‘Fine tunen’

Volgens de wethouder is het ‘fine tunen’ van dit proces een meerjarig traject waarnaar jaarlijks tevredenheidonderzoek gedaan zal worden. Volgens Van Alphen toonden de betrokken partijen zich op de slotconferentie van het beleidsplan enthousiast over het plan dat de naam ‘Aandacht voor elkaar’ heeft meegekregen. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Links

Ondersteuning voor mantelzorgers in Den Haag

‘Ik heb worstjes en stokjes nodig’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.