Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Diaconessenhuis en Rijnland Zorggroep bestuurlijk gefuseerd

Mark van Dorresteijn
De besturen van het Diaconessenhuis Leiden en Rijnland Zorggroep zijn per 1 oktober gefuseerd.
Alle patiënten en cliënten krijgen vandaag een gebakje om de fusie te vieren. Mevrouw Schmidt uit Leiden kreeg het eerste gebakje uitgereikt door de raad van bestuur.
Alle patiënten en cliënten krijgen vandaag een gebakje om de fusie te vieren. Mevrouw Schmidt uit Leiden kreeg het eerste gebakje uitgereikt door de raad van bestuur.

Het nieuwe bestuur bestaat uit Ron Treffers (voorzitter), Mark de Jong, Marja Weijers en Arnoud Weermeijer (a.i.). De bestuurlijke fusie maakt de weg vrij om voorbereidingen te treffen voor de integratie van beide organisaties. ‘Door de fusie kunnen inwoners in de regio gebruik blijven maken van een breed aanbod van zorg van hoge kwaliteit. Tevens blijft de organisatie zo een aantrekkelijke werkplek voor medisch specialisten en medewerkers’, zo laat het nieuwe bestuur weten.

Nieuwe organisatie

De nieuwe organisatie bestaat uit drie ziekenhuislocaties in Alphen aan den Rijn, Leiden en Leiderdorp, Verpleeghuis Oudshoorn in Alphen aan den Rijn en Verpleeghuis Leythenrode in Leiderdorp. Gezamenlijk had de nieuwe organisatie in 2013 een omzet van 286,7 miljoen. Met in totaal 231 medisch specialisten en 3.857 medewerkers is het een van de grootste werkgevers in de regio.

Concentratie en netwerken

Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.
Bekijk het dossier

1 REACTIE

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.