Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Diaconessenhuis koopt extreem lage bedden met alarm

Als eerste ziekenhuis in Nederland vervangt het Diaconessenhuis in Leiden zijn bedden door extreem lage bedden mét alarmsysteem. Met de nieuwe bedden wordt de veiligheid voor (oudere) patiënten vergroot.
Diaconessenhuis koopt extreem lage bedden met alarm

De extreem lage bedden, met een instaphoogte van slechts 27 centimeter, worden al in meerdere ziekenhuizen in Nederland gebruikt. De combinatie van extreem lage bedden met een alarmsysteem is tot nu toe uniek, zegt de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen (NVZ).

Sensoren
De bedden zijn zo verstelbaar dat de hoogte tot de grond slechts 27 centimeter is. De afstand tot de vloer wordt hiermee zo klein dat de kans op vallen en iets breken een stuk kleiner is. De lage bedden zijn voorzien van sensoren die meten wanneer de patiënt uit bed is gegaan. Het systeem staat in verbinding met het verpleegkundige oproepsysteem, waardoor de verpleegkundige snel kan handelen.


Oudervriendelijk

De aanschaf van de extreem lage bedden in combinatie met een alarmsysteem geeft verpleegkundigen een hulpmiddel om veilige zorg aan oudere patiënten te kunnen bieden. Het Diaconessenhuis Leiden streeft ernaar een oudervriendelijk ziekenhuis te zijn. Op alle fronten wordt gewerkt aan een oudervriendelijk concept. Dit gebeurt bijvoorbeeld door het aanpassen van het gebouw en het opleiden van geriatrieverpleegkundigen voor alle verpleegafdelingen. (NVZ)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.