Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Diaconessenhuis Meppel wordt Isala Diaconessenhuis

Mark van Dorresteijn
Diaconessenhuis Meppel heeft de naam per 1 juli 2015 verandert in Isala Diaconessenhuis. Isala bestaat nu uit één ziekenhuisorganisatie met vijf locaties in Zwolle, Meppel, Steenwijk, Kampen en Heerde.
Isala Diaconessenhuis
Rob Dillmann

Rob Dillmann, voorzitter raad van bestuur, het nieuwe logo officieel onthuld. ‘Met deze stap geven we ook een “gezicht” aan onze samenwerking in naam en uitstraling. Eén duidelijk herkenbaar hoofdmerk Isala gecombineerd met Diaconessenhuis, een bekend en vertrouwd begrip in de regio. Door de samenwerking ontstaat er een organisatie waar u voor al uw zorg terecht kunt, dichtbij als het kan en verder weg als het moet.’

Ziekenhuizen fusie

Zorgcombinatie Noorderboog en Isala fuseerde bestuurlijk per 1 januari 2015. Zorgcombinatie Noorderboog bestond uit een ziekenhuis en verpleging, verzorging en Thuiszorg (VVT). In de afgelopen periode heeft Noorderboog het ziekenhuis van het VVT-gedeelte ontvlochten. Vanaf 1 juli 2015 gaat het Diaconessenhuis Meppel verder onder de nieuwe naam Isala Diaconessenhuis, met een nieuw logo en een nieuwe huisstijl.

VVT Noorderboog

Het VVT-gedeelte van Noorderboog wordt een aparte organisatie binnen het Isala concern en blijft onder de naam Zorgcombinatie Noorderboog naar buiten treden. Na de zomer gaat zij bestuurlijk fuseren met De Stouwe.

Concentratie en netwerken

Concentreren of alleen verder? Voor die vraag staan veel zorginstellingen in deze onzekere tijden.
Bekijk het dossier

1 REACTIE

  1. Dit is nu een voorbeeld van een fusie die zinvol is omdat ze optimale zorg garandeerd voor patienten in Meppel en wijde omgeving. Als het mogelijk is vindt de zorg plaats in Meppel, als het nodig is zal een vloeiende doorstroming naar Isala Zwolle gegarandeerd zijn doordat veel specialistische maatschappen zowel in Meppel als Zwolle werkzaam zijn. Een klein ziekenhuis wordt zo niet alleen in stand gehouden maar maakt ook een kwaliteitssprong door de hechte samenwerking. De inwoners van Meppel en omgeving mogen met deze ontwikkeling worden gefeliciteerd.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.