Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Diakonessenhuis Utrecht beste ziekenhuis

Het Diakonessenhuis in Utrecht is door het Algemeen Dagblad verkozen tot het beste ziekenhuis van Nederland. Vijf jaar geleden stond dit ziekenhuis ook al op nummer één in de AD ziekenhuis top100.

Utrechtse ziekenhuizen doen het goed volgens het Algemeen Dagblad (AD). Het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein, de winnaar van vorig jaar, staat dit jaar op de derde plaats. Het Academisch Ziekenhuis Utrecht UMC staat op de dertiende plaats. Volgens de Utrechtse ziekenhuizen in het AD zijn “Een gezonde concurrentiestrijd én nauwe samenwerking op het gebied van onder meer opleiding en onderzoek” de voornaamste reden voor succes.

Kwaliteitscriteria

Voor de ranglijst zijn 26 kwaliteitsaspecten opgesteld door de Inspectie voor de Gezondheidszorg, de NVZ vereniging van ziekenhuizen en de Orde van Medisch Specialisten. Het AD heeft deze kwaliteitscriteria vervolgens punten toegekend. De ziekenhuizen maken de gegevens openbaar om zo beter inzicht te geven in de prestaties. Dit jaar zijn voor de tweede keer aspecten als patiëntentevredenheid, kindvriendelijkheid en prettig bevallen meegenomen in de lijst.

Slotervaart ziekenhuis

In de talkshow van Knevel en Van den Brink van 25 augustus werd Aysel Erbudak, voorzitter van de Raad van bestuur van het Slotervaart ziekenhuis in Amsterdam, gevraagd wat zij vond van het feit dat het Slotervaart ziekenhuis op de 95ste plaats in de top100 staat. Volgens Erbudak bestaan er in Nederland geen slechte ziekenhuizen. (Zorgvisie – Jolande den Hollander)

Lees ook:

Zorgvisie top 100

AD ziekenhuis top 100

Bekijk de aflevering van Knevel en Van de Brink

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.