Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Diana Monissen wordt voorzitter toezicht NIGZ

Mark van Dorresteijn
Diana Monissen is de nieuwe voorzitter van de raad van toezicht van het gezondheidsinstituut NIGZ. Monissen is voorzitter van de raad van bestuur van De Friesland Zorgverzekeraar.
Diana Monissen wordt voorzitter toezicht NIGZ

Monissen studeerde pedagogiek en bestuurskunde in Nijmegen. Vanaf 1990 is zij permanent werkzaam in de zorg. Eerst bestuurde zij Lichtenvoorde, een instelling voor mensen met een verstandelijke handicap. Daarna was zij directeur zorgzaken van zorgverzekeraar Amicon. Vanaf 1998 was zij bestuursvoorzitter van Mentrum, de organisatie voor de geestelijke gezondheidszorg in Amsterdam. Tussen 2005 en 2008 was ze bestuurder bij Agis Zorgverzekeringen. Daarna was ze korte tijd directeur-generaal Curatieve Zorg bij het ministerie van VWS en sinds eind 2009 is ze bestuursvoorzitter van De Friesland Zorgverzekeraar.

Nevenfuncties

Ze bekleedt verschillende nevenfuncties in raden van toezicht, bijvoorbeeld bij onderwijsinstellingen. Ook is ze voorzitter van de programmaraad van Vilans. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn | Twitter)

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.