Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dianda Veldman nieuwe directeur NPCF

Mark van Dorresteijn
Dianda Veldman wordt per 1 september de nieuwe directeur-bestuurder van Patiëntenfederatie NPCF. Veldman volgt Wilna Wind op, die na bijna vijf jaar vertrekt.
Dianda Veldman
Dianda Veldman

Veldman: ‘Het lijkt me prachtig om als bestuurder van de NPCF bij te dragen aan een gezondheidszorg waarbij de patiënt aan het stuur zit. Daar moet nog veel voor gebeuren. Basale zaken: dat er naar patiënten geluisterd wordt, dat ze serieus genomen worden en goed geïnformeerd zijn. Maar bijvoorbeeld ook dat patiënten hun eigen medisch dossier kennen, meer regie hebben dankzij digitale zorg en altijd samen met hun zorgverlener kunnen beslissen over behandelingen en onderzoek.’

Ervaring

Veldman heeft ruime bestuurlijke ervaring in binnen en buitenland. Op dit moment is ze directeur bij Rutgers, het kenniscentrum voor seksualiteit in Nederland en ontwikkelingslanden. Veldman studeerde sociologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en volgde verschillende management- en marketingopleidingen. Ze werkte in commerciële managementfuncties onder meer bij KPN, uitgeversconcern WPG en Vereniging Eigen Huis. Sinds eind 2007 is ze directeur-bestuurder bij Rutgers (de voormalige Rutgers Stichting) .

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.