Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dick Schoot benoemd tot hoogleraar

Mark van Dorresteijn
Gynaecoloog Dick Schoot is op 1 oktober benoemd tot hoogleraar aan de Universiteit van Gent. Het gaat om een deeltijd-hoogleraarschap, waardoor Schoot ook zijn werkzaamheden in het Catharina Ziekenhuis kan blijven uitvoeren.
Dick Schoot benoemd tot hoogleraar

Schoot gaat zich in Gent vooral bezighouden met onderzoek op het gebied van minimaal invasieve gynaecologie – operaties waarbij de snijwond zo klein mogelijk wordt gehouden – en IVF (kunstmatige bevruchting). Dit zijn bekende terreinen voor Schoot. Op deze onderwerpen werkt hij al jaren samen met de TU/e en de Universiteit van Gent.

Vrouwenziektes

‘Ik werk al heel lang op een prettige manier samen met Gent’, vertelt Schoot. ‘Dus we zijn geen onbekenden van elkaar. Ik zie mijn benoeming vooral als een mooie erkenning van de collectieve inspanningen die er in het Catharina Ziekenhuis op gynaecologisch gebied zijn gedaan. Er wordt fantastisch samengewerkt waardoor we als één geheel het hele palet aan “vrouwenziektes”, zoals gynaecologische kanker, bekkenbodemproblemen, bloedingsafwijkingen, endometriose en vruchtbaarheidsproblematiek kunnen behandelen. Dat er uit dat collectief iemand hoogleraar mag worden, is ook een teken dat de zorg die we leveren van hoog niveau is en dat we belangrijk onderzoek doen.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.