Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dickie van de Kaa benoemd tot directeur KansPlus

Het bestuur van KansPlus heeft mevrouw Dickie van de Kaa per 1 juli 2015 benoemd tot directeur van KansPlus. KansPlus is de algemene belangenvereniging voor mensen met een verstandelijke beperking en hun verwanten. Dickie van de Kaa volgt Jo Terlouw op die deze zomer met pensioen gaat.
Dickie van de Kaa benoemd tot directeur KansPlus

Dickie van de Kaa (1957) heeft opleidingen gevolgd op het gebied van het jeugdwelzijnswerk, verpleegkunde en het docentschap verpleegkunde met als specialisatie antroposofische gezondheidszorg. Dickie werkte als verpleegkundig groepsbegeleider, werk- en praktijkbegeleider en docente in de kinder- en jeugdpsychiatrie en verstandelijk gehandicaptenzorg. Daarna was zij geruime tijd verbonden aan Het Rode Kruis als stafmedewerker voor de meest kwetsbare groepen in de samenleving. Voor haar project ‘Verbanden leggen’ ontving zij het Nationaal Compliment, een onderscheiding voor vernieuwend vrijwilligerswerk.

CV

In 2001 maakte Dickie van de Kaa de overstap naar de belangenbehartiging voor mensen met een verstandelijke beperking. Als stafmedewerker van het Werkverband voor Ouder- en familieverenigingen rond Instellingen (WOI) voerde zij diverse grote projecten uit en coördineerde zij VraagRaak, het steunpunt cliëntenraden in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking. Na de fusie tussen het WOI en de VOGG werd zij in 2007 adjunct-directeur van de nieuwe vereniging KansPlus. Zij heeft zich, naast de werkzaamheden voor het steunpunt VraagRaak en het Kennis- en adviescentrum vooral gericht op de projectorganisatie en de PR-activiteiten van de vereniging. Het bestuur ziet met genoegen uit naar de samenwerking met Dickie van de Kaa.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.