Dienstencheques voor zorgmedewerkers op komst

ActiZ is vergevorderd met de introductie van dienstencheques voor huishoudelijke hulpen. Volgens de brancheorganisatie is de dienstencheque een goede manier om de ontslagrondes in de huishoudelijke hulp deels op te vangen. ActiZ schat dat in de komende drie jaar in de vvt tienduizenden banen verloren zullen gaan.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Dienstencheques voor zorgmedewerkers op komst

Bonden en werkgevers introduceerden eerder deze week het idee van dienstencheques voor werksters. Dat de lancering van dit plan samenvalt met het sectorplan voor de verpleging-, verzorging en de thuiszorg (vvt), is geen toeval. Dat zegt Adriaan Wirtz, manager werkgeversbeleid van ActiZ. ‘Beide plannen hangen zeker met elkaar samen. Maar in ons plan is de cheque specifiek bedoeld voor medewerkers met klanten die een zorgindicatie hebben, terwijl wat de bonden deze week presenteren voor de reguliere werkster is bedoeld.’ Bonden en werkgevers willen dat particuliere huishoudens hun werkster wit kunnen betalen met een gesubsidieerde cheque. Hierdoor betaalt de werkster belasting

2
34

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. De dienstencheque is een wellicht alternatief voor geïndiceerde zorg. Echter om nu alle Nederlanders te laten betalen voor de privé kok en hondenuitlaatdienst voor de hogere inkomens vind ik persoonlijk complete kolder.
    Zoals het plan er nu ligt vanuit FNV en de brancheorganisatie voor schoonmaakbedrijven is dat namelijk het geval.
    Ga dan werken met een fiscaal voordeel waarbij de premies die een private werkgever betaalt aftrekbaar zijn voor van de belasting (scandinavische model)

  2. Lees alle reacties
  3. Nu de Alpha-constructie is teruggefloten dan maar dienstencheques invoeren? Wat is er mis met een eerlijke baan met zekerheid over inkomen? De race to the bottom in de thuiszorg wordt mede mogelijk gemaakt door Actiz en de bonden die hiervoor tekenen.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.