Dienstencheques voor zorgmedewerkers op komst

ActiZ is vergevorderd met de introductie van dienstencheques voor huishoudelijke hulpen. Volgens de brancheorganisatie is de dienstencheque een goede manier om de ontslagrondes in de huishoudelijke hulp deels op te vangen. ActiZ schat dat in de komende drie jaar in de vvt tienduizenden banen verloren zullen gaan.
Dienstencheques voor zorgmedewerkers op komst

Bonden en werkgevers introduceerden eerder deze week het idee van dienstencheques voor werksters. Dat de lancering van dit plan samenvalt met het sectorplan voor de verpleging-, verzorging en de thuiszorg (vvt), is geen toeval. Dat zegt Adriaan Wirtz, manager werkgeversbeleid van ActiZ. ‘Beide plannen hangen zeker met elkaar samen. Maar in ons plan is de cheque specifiek bedoeld voor medewerkers met klanten die een zorgindicatie hebben, terwijl wat de bonden deze week presenteren voor de reguliere werkster is bedoeld.’ Bonden en werkgevers willen dat particuliere huishoudens hun werkster wit kunnen betalen met een gesubsidieerde cheque. Hierdoor betaalt de werkster belasting

2
25

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een gratis proefmaand af of neem een abonnement. Al voor de prijs van 1 kop koffie per week (2,50 euro) kunt u onze premiumartikelen lezen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.