Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Digitaal behandelprogramma bereidt kankerpatiënten voor

Mark van Dorresteijn
Om kankerpatiënten inzicht te geven in hun behandeling, heeft het Sint Franciscus Gasthuis alle stappen van de meest voorkomende typen kanker in woord en beeld verzameld op de website.
Digitaal behandelprogramma bereidt kankerpatiënten voor
Foto: Sint Franciscus Gasthuis

Een team van artsen en verpleegkundigen heeft de digitale behandelprogramma’s ontwikkeld, zodat zowel patiënten als hun familie weten wat hen te wachten staat.

Stap voor stap

Als bij iemand kanker wordt geconstateerd, volgt een zeer ingrijpende en intensieve periode. Een patiënt moet vaak diverse onderzoeken ondergaan en komt in aanraking met verschillende zorgverleners, zoals internisten en chirurgen. Op de website staat het behandelprogramma voor borst-, darm-, long- en prostaatkanker stap voor stap beschreven en iedere stap is verduidelijkt met een foto. Op deze manier weet een patiënt van tevoren hoe bijvoorbeeld een botscan in zijn werking gaat en hoe het apparaat er uitziet.

Patiënt centraal

Een team van artsen en verpleegkundigen die nauw betrokken zijn bij de zorg van kankerpatiënten, heeft samen de digitale behandelprogramma’s ontwikkeld. Hanneke Zuetenhorst, internist-oncoloog, en Wietske Vrijland, chirurg: ‘Voorheen stond de informatie verspreid op onze website. Door het nieuwe digitale behandelprogramma ziet de patiënt in een overzicht wat hem te wachten staat en op welk moment. Wij weten uit ervaring dat kanker behandelen beter gaat als de patiënt en zijn familie goed zijn geïnformeerd.’

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.