Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Digitalisering patiëntendossier Martini mislukt

Mark van Dorresteijn
Het scannen van de 1,3 miljoen medische dossiers van het Martini Ziekenhuis is gestaakt. Forline, het bedrijf dat de dossiers zou inscannen, wordt voor de rechter gesleept.
Digitalisering patiëntendossier Martini mislukt
Foto: ANP Roos Koole

‘Er is een juridisch conflict waar we op dit moment proberen uit te komen’, verklaart Paul van der Wijk, bestuurslid Martini Ziekenhuis. ‘Helaas is het bedrijf er niet in geslaagd om aan alle gemaakte afspraken te voldoen. We gaan nu onderzoeken hoe we het proces op een andere manier een vervolg kunnen geven.’ Alle papieren dossiers die tot nu toe gescand zijn, zijn opgeleverd aan het Martini Ziekenhuis. De overige dossiers zijn ook in het bezit van het ziekenhuis.

Digitalisering patiëntendossiers

Forline, gespecialiseerd in het digitaliseren van dossiers, startte in de tweede week van juli 2013 met het digitaliseren van alle klinische en poliklinische patiëntendossiers. Het traject was een grote stap binnen de invoering van het volledig digitaal werken in het ziekenhuis. Om de klus te klaren werden vijftig bijstandsgerechtigde werklozen ingezet.

Epd / LSP

Medische gegevens vanr patiënten worden verzameld in het elektronisch patiëntendossier/cliëntendossier. De uitwisseling daarvan vindt plaats via het Landelijk Schakelpunt (LSP). In het dossier epd/LSP verzamelt Zorgvisie best practices en artikelen over dit onderwerp.
Bekijk het dossier

 

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.