Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Dikke kinderen geholpen met multimediabenadering

Mario Gibbels
Sinds 1 maart volgen zeven gezinnen bij ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede een multimediaal behandelprogramma dat overgewicht bij jonge kinderen aanpakt. De behandelmethode maakt gebruik van groepsbijeenkomsten in combinatie met film en internet.

“Het programma is door onze kinderartsen ontwikkeld”, meldt het ziekenhuis, “in samenwerking met een kinderdiëtist, kinderpsycholoog en een kinderfysiotherapeut.”

“Het programma is op meerdere fronten uniek. Het is niet alleen bedoeld voor het kind, maar ook voor de ouders. De behandeling richt zich op de hele levensstijl van het gezin. Eten, bewegen en opvoeden zijn centrale thema’s die in het hele programma terugkomen.”

In balans

Op de speciale beveiligde website van het ziekenhuis ‘Aan Tafel!’ kunnen ouders de fasen van de behandeling doorlopen. “In twaalf modules krijgen zij door het jaar heen een op maat gemaakt programma”, aldus het ziekenhuis. “Het doel van het behandelprogramma is, dat ouders en kinderen gezonder gaan eten, meer gaan bewegen, dat het gewicht van het kind in balans blijft en dat het kind goed in zijn of haar vel zit.” (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.