Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Directeur Tjongerschans krijgt geen ontslag

Mark van Dorresteijn
Directeur Ruud B. van ziekenhuis de Tjongerschans in Heerenveen mag niet worden ontslagen. Dat heeft de kantonrechter in Heerenveen gisteren bepaald. Eerder besloot de raad van toezicht de man te ontslaan, omdat hij zich niet zou hebben gehouden aan bepaalde afspraken. B. stapte daarop naar de rechter.
Directeur Tjongerschans krijgt geen ontslag

De ziekenhuisdirecteur geldt al enige tijd als verdachte in een strafzaak waarin zijn ex-partner Jonathan T. vorig jaar juni door de rechtbank werd veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3,5 jaar. T. kreeg die straf voor oplichting, verduistering, valsheid in geschrifte en het witwassen van zwart geld. Een van de slachtoffers van T. was Anita Schuts, de partner van de vermoorde Willem Endstra.

Ontslagprocedure

Het ziekenhuis maakte afspraken met B. dat hij de raad van toezicht op de hoogte zou houden van elke nieuwe ontwikkeling in de zaak. Volgens de raad van toezicht schond hij die afspraak met als gevolg dat een ontslagprocedure in gang werd gezet. “De kantonrechter deelt die mening blijkbaar niet en vindt dat hij mag blijven”, zei woordvoerder Hans Stupers van de raad van toezicht.

Ziekenhuis vecht uitspraak niet aan

Stupers zei dat de raad van toezicht het niet eens is met de uitspraak van de rechter, maar gaf aan dat de directeur gewoon terug kan komen. “Als je professioneel bent, kun je veel problemen overwinnen.” Het ziekenhuis vecht voorlopig de uitspraak niet aan. “Er loopt op het moment nog een andere ontslagprocedure bij de rechter tegen B. over zijn functie als bestuursvoorzitter van de Stichting De Tjongerschans.” (ANP)

Lees ook:

Verdachte ziekenhuisdirecteur wraakt rechtbank

Ziekenhuisdirecteur verdacht van witwassen

Zorgvisie magazine

Interesse in meer achtergronden? Word nu abonnee van Zorgvisie.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.