Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Directeur Zorg De Friesland stapt op

Redacteur Zorgvisie
Brenda van Haarst vertrekt als directeur Zorg bij De Friesland Zorgverzekeraar. Volgens de verzekeraar heeft ze haar functie zelf opgezegd vanwege een verschil van mening met de raad van bestuur.
Sionsberg.jpeg

De Friesland noemt haar vertrek ‘erg spijtig’ en geeft aan dat het haar eigen keuze was om niet verder te gaan als directeur bij de verzekeraar. ‘We waarderen haar inzet en wat ze heeft betekend voor de zorg in Friesland.’

De Friesland en De Sionsberg
De Friesland zegde deze zomer het vijfjarige contract met De Sionsberg na anderhalf jaar op, omdat het anderhalvelijnscentrum volgens hen niet goed van de grond kwam. Twee van de drie eigenaren, DC Klinieken en Cardiologie Centra Nederland (CCN), wilden het ziekenhuis graag in handen houden. Maar de derde eigenaar, ZuidOostZorg, wilde De Sionsberg graag runnen in samenwerking met de KwadrantGroep, GGZ Friesland en MCL en Nij Smellinghe. Volgens de Leeuwarder Courant wordt Van Haarst gezien als voorstander van de laatste groep, betrokkenen bevestigen dit tegenover Zorgvisie.Uiteindelijk verlengde De Friesland het contract met DC en CCN voor drie jaar.

Of het vertrek van de directeur te maken heeft met die uitkomst, wil De Friesland niet zeggen. Wel was er sprake van een verschil van mening met de raad van bestuurd, laat de woordvoerder weten.

Dossier Personalia In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Daarnaast ook meldingen van prijzen, belangrijke prestaties en koninklijke onderscheidingen. Lees meer >>

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.