Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Directeuren weg bij Laurens

Redacteur Zorgvisie
Niet alleen Ids Thepass vertrekt bij Laurens, ook twee directeuren stappen op. Marc Scholten en Heleen Post hebben besloten niet verder te gaan met hun werk bij de zorgorganisatie.
legeVergaderzaal-Fotolia-400.jpg
Fotolia.

Naast Thepass heeft ook Marc Scholten deze week zijn vertrek aangekondigd. Hij was directeur bedrijfsvoering en werkte ruim twintig jaar bij Laurens. ‘In goed overleg hebben de raad van toezicht en Marc besloten dat het beter is als hij zijn kennis en kunde in een nieuwe werkomgeving tot zijn recht laat komen. Daarom is in gezamenlijk overleg besloten dat Marc zijn functie neerlegt en afscheid neemt van Laurens’, schrijft de organisatie in een persbericht. Ook directeur thuiszorg Heleen Post legt haar functie neer, de gesprekken over haar vertrek lopen nog.

Vertrek Thepass
Bestuursvoorzitter Thepass kondigde gisteren zijn vertrek aan. Hij zei te moeten vertrekken omdat er binnen de organisatie veel discussie was over zijn positie. De afgelopen weken was Laurens in het nieuws omdat het een van de elf organisaties is die op de ‘zwarte lijst’ met verpleeghuizen staat. Thepass zegt dat het voor Laurens als organisatie de beste keuze is dat hij met onmiddelijke ingang zijn functie neerlegt.

Dossier personalia
Het bestuur en toezicht in de zorg wisselt regelmatig. Bestuurders vinden een nieuwe uitdaging of worden ontslagen. In het dossier personalia volgt Zorgvisie alle wisselingen in raden van bestuur en raden van toezicht van zorginstellingen en gerelateerde organisaties. Lees meer.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.