Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties6

Dit vinden zorgpersoneel, ggz, artsen, verzekeraars en bonden van het coalitieakkoord

Veel positieve reacties na de presentatie van het coalitieakkoord dat het nieuwe kabinet Rutte IV de komende vier jaar wil uitvoeren. Met name de vakbonden en de jeugdzorgorganisaties vinden het wel teleurstellend dat de coalitiepartijen weinig uitgeven aan loonsverbetering. Bovendien begrijpen ze niet dat de zorgsector de komende regeerperiode 5 miljard euro moet bezuinigen.
Debat In Tijdelijke Tweede Kamer Anp 435800151
Minister-president Mark Rutte tijdens een debat in de tijdelijke Tweede Kamer, augustus 2021. Foto: ANP/Phil Nijhuis
Premium

Dit zijn de belangrijkste voornemens

Premium

Wilt u dit artikel lezen?


  Al abonnee? Log dan in

  6 REACTIES

  1. De GGZ-sector houdt zich zelf financieel in leven. Alsmaar meer subsidie vragen en klanten worden opgesloten en hierdoor nemen de problemen, prikkels nog meer toe. Het pilletje is het wondermiddel maar de verlichting of oplossing raakt steeds verder van de wal af. Klanten komen steeds vaker terug naar de instelling.
   Juist GGZ-klanten zouden veel dichter in aanraking moeten komen met open natuur van minder prikkels van grote stenen stadse instellingen die bol staan van mensen massa. Begeleiding zou facetten moeten hebben: Dicht bij de natuur, dieren, open ruimtes, ritme, bewegen, sport, rust en absoluut geen GSM 7×24. HET KAN BETER! , maar wie durft deze aftrap te geven. Bij minste tegengeluid begint ook de gemeenteraad zielig te reageren en bestuurders lachen zich rot. Meer geld. Meer groter en Meer dik doen! en klant heeft het nakijken. TESLA hoort bij deze status!

  2. Lees alle reacties
  3. Weer zien we het Calimero gedrag van beroepsorganisaties en vakbonden.En maar huilie, huilie doen. In plaats van eindelijk eens gezamenlijk eensgezind op te trekken en een strategieplan op zak om alleszins redelijke eisen af te dwingen kiest men er weer voor om huilie, huilie te gaan spelen. Vanaf 1979 zien we hoe er werkelijk alle aan gedaan is en nog steeds wordt om (leerling) verpleegkundigen en verzorgenden dit geweldig mooie beroep uit te jagen en maar huilie huilie doen. De vakbonden en
   de beroepsverenigingen zijn degenen die de zorgprofessionals in de steek laten en
   dat weten ze zelf ook heel goed, want ze kiezen er voor met iedereen vriendjes te blijven en vol te gaan voor de vrede, dat mede dankzij hun houding elke dag duizendenden centraal staande patienten, clienten, bewoners , nodeloos lijden daar hoor je ze niet over.

   • Arne van Oranje : Maar ja, in de zorg moet je dienen, niet verdienen.Misschien toch eens handig om naar der eigen beroepsverenigingen en vakbonden te kijken naar hun doorlopend Calimerogedrag. De beroepsverenigingen en vakbonden, als u ook maar enig besef hebt van geschiedenis hebben van 1979 (leerling) verplegenden (later gepromoveerd tot verpleegkundigen) al decennia in de steek gelaten. U kennelijk allemaal ontgaan. Ne, lekker zielig doen een traditie die vooral gehandhaafd moet worden, en daar gaan de verpleegkundigen en verzorgenden het mee redden. Je weet echt niet wat je leest. Ze leren het nooit, ze vragen telkens om een pak slag en als ze die krijgen gaan ze Calimero spelen en dan vervolgens verbazen dat ze met duizenden het beroep uitrennen. Snappen ze niets van.O, ja natuurlijk het ligt allemaal aan anderen, niet aan de beroepsgroep zelf.
    Reageer

  4. In het FD lees ik ook dat er in het akkooord ruimte komt voor de inbreng van risico kapitaal in zorgaanbieders. Aandeelhouderschap dus. De zorgmarkt zal zo de huizenmarkt gaan vervangen als nieuwe investeringssoelwit. Met alle gevolgen vandien. Het doorduwen van de marktwerking in publieke sectoren is nochtans een beproefd en mislukt concept gebleken. Zo hebben de Britten na 25 jaar hun spoorwegen opnieuw moeten nationaliseren. En dan zeg ik nog niets over De Verenigde Staten. Succes !

  5. Ik ben ook wel benieuwd naar de reactie van huisartsen op de kabinetsplannen, zo te zien wordt er weer een hele berg werk over de schutting gekieperd bij deze beroepsgroep, die het water al tot de lippen staat. Misschien heerst bij de redactie het idee dat huisartsen niet zo interessant zijn om te bevragen omdat ze toch elke oprisping van overheid en zorgverzekeraars zonder morren slikken en braaf uitvoeren, echter die tijden zijn voorbij.

  Geef uw reactie

  Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.