Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties9

‘Doodsteek Meavita afkomstig van Bussemaker’

Mark van Dorresteijn
Staatssecretaris Bussemaker van VWS wist dat haar weigering van financiële steun aan Meavita “de doodsteek” voor dit zorgconcern was. Dat stelt Abvakabo FNV in het verzoekschrift aan de Ondernemingskamer waarmee de vakbond vraagt om onderzoek naar wanbeleid bij Meavita. Dat meldt het NRC Handelsblad.
'Doodsteek Meavita afkomstig van Bussemaker'

Meavita kreeg op 12 februari een brief van Bussemaker waarin staat dat zij geen basis meer ziet voor een reddingsplan op rijkskosten. Zorgkantoren geven daarop geen voorschotten meer en in een latere brief op 17 februari schrijft de staatssecretaris dat de zorginstelling “uiteraard van liquide middelen verstoken blijft”. Dan kan je dus wachten op een spoedig bankroet, aldus Abvakabo in het dagblad. Een week later kreeg Meavita uitstel van betaling, kort daarop ging het failliet.

Procedure Ondernemingskamer

Abvakabo toont begrip voor “het ongeduld van de staatssecretaris, die de loze Meavitabeloften en geschonden toezeggingen beu was”, maar niet voor haar optreden. Dat Meavita faalde, staat volgens Abvakabo vast. Daarom spant de bond de procedure bij de Ondernemingskamer aan. Uiteindelijk wil Abvakabo de verantwoordelijke bestuurders aansprakelijk stellen. (Zorgvisie – Mark van Dorresteijn)

Lees ook:

‘Ton per maand voor interim-bestuur Meavita’

‘Kopers Thuiszorg Groningen buitenspel gezet’

9 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. ik ben het wel met anoniempje eens. maar laten we wel realistisch blijven: v.d. wel en de jager zijn vertrokken en zullen nooit en te nimmer meer terugkeren denk ik. dus ik denk dat je suggestie van kampen terug goed is voor wwz en marienstaete en dat je dan bijv. harmes en heijkoop als ondersteuning erbij moet zetten.

  3. Hoe komt de Raad van Toezicht erbij om Van Kampen weg te sturen en Houtzagers te laten zitten en De Vries te handhaven in een andere functie. Houtzagers heeft alle managers van wwz en marienstaete kallt-gestellt, ze zijn allemaal of vertrokken, op een zijspoor gezet of ontslagen. terwijl het wemelt van de interimmers binnen onze club. regiomanager = interim, waarnemend head = interim. Kwaliteiten hebben ze niet, maar ze verdienen wel kapitalen.
    Wat mij betreft: terugdraaien die fusie, van kampen terug als bestuurder bij wwz en van der wel en de jager terug als ondersteuning aan hem op vlakken waar hij niet voldoende kennis van heeft. met van kampen als algemeen en enig bestuurder, vd wel als clusterdirecteur c.q. manager primair proces en de jager als clusterdirecteur middelen/beheer of bedrijfsvoering staat er een stevige basis.

  4. Heel veel managers in de zorg falen, omdat ze niet dicht bij de mensen staan. Ze denken supermanager te zijn, gaan fusies aan om groter te groeien, dus ook in salaris, en bakken er vervolgens niks van. Zie WMValent; daar moet de hele RvT maar eens opstappen en Houtzagers heeft zichzelf een brevet van onvermogen gegeven. Wat een onkunde en wat een belastingverspilling. Heel goed dat Bussemakers, ook in het geval bij Meavita nu stevig haar tanden laat zien. Niks geen geld er meer in stoppen van de overheid. Gewoon failliet laten gaan nu de verantwoordelijke bestuurders hun eigen broek niet kunnen ophouden.

  5. Het wordt de hoogste tijd dat er schoon schip wordt gemaakt in de zorg, dus ook bij WWZ-Mariënstaete-Valent. Het is toch te gek voor woorden dat semi publieke instellingen ons belastinggeld te grabbel gooien. Dus weg met Houtzagers, maar ook De Kleijne van de RvT moet opstappen.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.