Dreigende zorgbezuiniging bedraagt 270 miljoen’

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) zegt dat dit jaar een nieuwe korting op de macrobudgetten voor Jeugd en Wmo dreigt van maar liefst 270 miljoen euro. Het ministerie van VWS laat weten dat hier niets van klopt.

Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
‘Dreigende zorgbezuiniging bedraagt 270 miljoen’

Om de gaten te dichten die in 2014 zijn gevallen in de Wet langdurige zorg (Wlz), wil VWS 125 miljoen euro voor Jeugdzorg en 145 euro voor Wmo uit de gemeentekas halen, schrijft de VNG in een brief aan colleges en gemeenteraden. Deze bedragen lopen op tot 135 miljoen euro voor Jeugd en 300 miljoen euro voor Wmo in 2018.

VWS

Een woordvoerder van VWS laat echter weten dat er geen nieuwe bezuinigingen dreigen. ‘Van bezuinigingsplannen is op geen enkel terrein sprake. En het is ook nog veel te vroeg om conclusies te trekken of we in 2015 ergens

2
31

Wilt u dit premium artikel verder lezen?

Sluit eenvoudig een proefmaand af en lees al onze premium artikelen.

Bent u al abonnee? Log dan in en lees verder.

2 REACTIES

  1. Lees alle reacties
  2. VNG wordt niet voor niets Vereniging Nooit Genoeg genoemd.
    Destijds bij de overgang van de huishoudelijke hulp kregen gemeenten E 200,– mln per jaar meer dan nodig was. Opmerkelijk dat we daar nooit verder meer iets van gehoord hebben. Mogelijk is een evaluatie daarvan op zijn plaats.

Geef je reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.