Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Drentse ziekenhuizen verder met samenwerking

Het Scheper Ziekenhuis in Emmen en het Bethesda ziekenhuis in Hoogeveen gaan hun samenwerking intensiveren. Uit de quikscan die beide ziekenhuizen hebben afgerond blijkt dat meer samenwerking veel voordeel zal opleveren.

De ziekenhuizen werken al samen op het gebied van inkoop en ze hebben al een gezamenlijke IC en laboratorium. “We gaan ook samenwerken op subspecialisaties zoals, bariatrische chirurgie voor mensen met obesitas”, zegt bestuursvoorzitter Kees Donkervoort. Volgens Donkervoort gaat ook het care-onderdeel van Leveste, waar het Scheper Ziekenhuis onder valt, samenwerken met de care-tak van het Ziekenhuis Bethesda. De bestuursvoorzitter zegt dat nu moet worden nagedacht hoe dit alles bestuurlijk vorm kan worden gegeven. “Dat gaan we de komende maanden bekijken.”

Bedrijfsresultaat

Het Bethesda ziekenhuis heeft een goed bedrijfsresultaat, in tegenstelling tot het Leveste/Scheper Ziekenhuis. Dat boekte in 2007 een negatief resultaat van 2.504.524. Dit jaar hoopt bestuursvoorzitter Maarten Rutgers van het Leveste/Scheper Ziekenhuis op nul uit te komen op de balans. “Het negatieve resultaat is een erfenis van mijn voorgangers, de reorganisatie heeft later dan verwacht positief resultaat opgeleverd.” Volgens Rutgers gaat de samenwerking een stevige financiële basis geven voor beide ziekenhuizen.

Ondernemingsraad

De rapportage van de quickscan wordt nu ter advisering voorgelegd aan raden van toezicht, ondernemingsraden, medische staven, managementteams en cliëntenraden. Begin oktober worden de adviezen van de verschillende organen verwacht. Dan wordt duidelijk hoe het vervolgtraject ingezet zal worden. (Zorgvisie – Wouter van den Elsen)

Lees meer:

Samenwerking ziekenhuizen definitief

Samenwerking ziekenhuizen Zuid-Holland

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.