Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties0

Drie ziekenhuizen genomineerd voor Patiëntveiligheid Award

Mario Gibbels
Het Oogziekenhuis Rotterdam, het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis in Amsterdam en het Medisch Spectrum Twente in Enschede zijn genomineerd voor de Patiëntveiligheid Award 2009 van het VMS Veiligheidsprogramma.

De nominaties zijn bekend gemaakt door juryvoorzitter Atie Schipaanboord, directeur beleid en innovatie van de NPCF, zo meldt Mednet.

Het Oogziekenhuis maakt kans op de prijs vanwege de strategische aanpak die het ontwikkelde waarbij veiligheidssystemen uit de luchtvaart worden toegepast bij zorgprocessen in het ziekenhuis. Ook heeft het ziekenhuis extra oog voor angst bij patiënten.

Het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis is genomineerd voor een initiatief op het gebied van medicijnbewaking bij overdrachtsmomenten en het Medisch Spectrum maakt kans vanwege een preventie- en behandelprotocol voor kwetsbare patiënten. Alle zorgproblemen die tijdens een screening aan het licht komen worden digitaal geregistreerd.

Tijdens het congres ‘Expeditie Patiëntveiligheid’ op 24 november in Rotterdam wordt de winnaar bekend gemaakt. Het publiek mag meestemmen, en zorgt voor 50 procent van de beoordeling. Minister Klink is aanwezig bij de prijsuitreiking. (ICTzorg)

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.