Artikel bewaren

U heeft een account nodig om artikelen in uw profiel op te slaan

Login of Maak een account aan
Reacties1

Driejarig onderzoek naar drukte op SEH

Mark van Dorresteijn
De Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Verpleegkundigen (NVSHV) laat de komende drie jaar de drukte op de spoedeisende hulpen (SEH) onderzoeken. Aanleiding is de felle discussie over de organisatie van de spoedeisende zorg, waardoor een aanzienlijk aantal SEH’s dreigt te verdwijnen.
Driejarig onderzoek naar drukte op SEH

Het doel is te onderzoeken wat de effecten van de veranderingen de komende drie jaar zijn op de wachttijden en de verblijftijden van patiënten op de SEH.

Onderzoek

De beroepsgroep van SEH-verpleegkundigen onderzoekt op grote schaal de effecten van de grote voorgestelde veranderingen op de wachttijden en verblijftijden van patiënten. In een nulmeting bij alle ziekenhuizen in Nederland wordt in kaart gebracht hoe de situatie nu is. Over drie jaar vindt een soortgelijke meting nog een keer plaats, om zo te zien wat de effecten van de ontwikkelingen zijn.

(Zorgvisie/ICT – Mark van Dorresteijn | Twitter | Foto: ANP – Lex van Lieshout )

1 REACTIE

  1. Het is prima dat deze studie wordt verricht. Wel is het van belang te bedenken dat er voor een fors percentage patienten eigenlijk geen reden is de SEH te bezoeken. De aard van hun problemen is van dien aard dat zij voor hun gezondheidsproblemen het beste een huisarts kunnen bezoeken. En het probleem in de eerstelijn is dat patienten voor veel zorgproblemen beter naar een verpleegkundige kunnen. Een kleinschalig experiment van verlening van acute zorg door een verpleegkundig specialist in een Amsterdamse huisartsenpraktijk liet zien dat de inzet van deze verpleegkundig specialist succesvol was. Een samenhangende studie kan veel resultaten opleveren die leiden tot snellere en goede zorg op de juiste plaats tegen beperkte kosten.

Geef uw reactie

Om te kunnen reageren moet u ingelogd zijn. Heeft u nog geen account, maak dan hieronder een account aan. Lees ook de spelregels.